Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Harley-Davidson vrea să deschidă o fabrică în UE
29 Mai

Harley-Davidson vrea să deschidă o fabrică în UE

Publicat de: Motoboom

Cei de la Harley-Davidson analizează posibilitatea de a deschide o fabrică în Uniunea Europeană unde să construiască viitoarele modele, inclusiv motocicleta electrică LiveWire – care va fi pusă în vânzare în luna august a acestui an – dacă războiul comercial dintre SUA și UE nu încetează în curând.  Matt Levatich, CEO Harley-Davidson a admis în cadrul unei emisiuni televizate că decizia de a menține prețurile la nivelul dinaintea introducerii taxelor vamale e o sarcină care afectează firma în mod serios și care nu va mai putea fi menținută mult timp.


“Aproximativ 100 de milioane de dolari pe an e suma pe care noi o suportăm pentru a ne proteja în acest moment afacerea pe piața europeană”, spune Levatich. El consideră că aceste costuri sunt necesare pentru a menține poziția pe piață și pentru a pregăti platforma motocicletelor electrice. “Acum analizăm posibilitatea de a importa motocicletele în UE din fabrica din Thailanda, însă dacă această variantă se dovedește a nu fi rentabilă, soluția ar fi să investim și să construim o fabrică în Uniunea Europeană”.


Producătorul american care fabrică motociclete încă din 1903 a fost prins la mijloc în războiul comercial inițiat de Donald Trump. Taxele vamale au ajuns aum la 31% pentru motocicletele importate în UE și se preconizează că vor ajunge la 56% în următorii doi ani, dacă nu se ia nicio decizie politică. Acesta este motivul pentru care Harley-Davidson caută variante alternative.


Sursa: MCN