Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Harley-Davidson intentioneaza sa cumpere Ducati
28 Iun

Harley-Davidson intentioneaza sa cumpere Ducati

Publicat de: Motoboom

Conform agenției de știri Reuters, americanii de la Harley au un plan ambițios: acela de a prelua controlul firmei Ducati. Marca italiană este în prezent condusă de Audi (parte din grupul Volkswagen) și se pare că va fi pusă în vânzare pentru a scădea pierderile pe care concernul german le-a suferit în urma scandalului cu noxele motoarelor diesel din 2015.

Aceleași surse spun că cei de la Harley au apelat pentru această tranzacție la Goldman Sachs, o companie financiară multinațională ce își are sediul în New York și care e specializată pe acest fel de investiții, în timp ce Ducati lucrează cu firma de consultanță Evercore pentru a obține cel mai bun preț. Ofertele vor fi analizate începând cu luna iulie.

Volkswagen intenționează să câștige aproximativ 1,5 mld. de euro din vânzarea mărcii Ducati, adică aproape de două ori mai mult decât suma pe care a plătit-o în 2012 atunci când a făcut achiziția (860 mil. euro). O sumă mare, ce a descurajat două companii indiene ce erau interesate de achiziție – TVS și Hero MotoCorp – dar care pare a fi accesibilă pentru alții, inclusiv pentru persoane private.


Așadar, va ajunge Ducati sub acționariatul celor de la Harley-Davidson? Cum va influența un producător ce vinde imagini și tradiție modele ce pun accentul pe sportivitate, performanțe și design?


Harley-Davidson Motor Company este un producător american de motociclete cu sediul în Milwaukee, Wisconsin. Motocicletele Harley-Davidson (popular numite Harleys) au un design specific.