Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Guy Martin si Triumph vor incerca sa doboare recordul de viteza
14 Iul

Guy Martin si Triumph vor incerca sa doboare recordul de viteza

Publicat de: Motoboom

Celebrul pilot si prezentator TV, Guy Martin, va incerca, impreuna cu cei de la Triumph, sa doboare actualul record de viteza pentru motociclete. Acesta va pilota un model special, Triumph Rocket III Streamliner, propulsat de doua motoare turbo de 2300cc care dezvolta o putere impresionanta de 1000cp.


Tentativa de stabilire a unui nou record mondial este programata pe data de 23-27 august in celebra locatie Bonneville Salt Flats. Actualul record de viteza pentru motociclete este de 605,7 km/h, iar Guy Martin spera sa readuca constructorului britanic Triumph titlul de cea mai rapida motocicleta din lume, dupa o absenta de 45 ani.


Cei de la Triumph au stabilit in anul 1955 recordul de viteza pentru o motocicleta de 311,7 km/h, alaturi de pilotul Johnny Allen. Evenimentul a avut loc in aceeasi locatie, Bonneville Salt Flats, iar pentru a marca aceasta performanta britanicii si-au denumit una dintre cele mai celebre motociclete din gama lor, Triumph Bonneville, dupa aceasta locatie.


Triumph Rocket III Streamliner, alaturi de care Guy Martin vrea sa stabileasca un nou record de viteza, este o motocicleta cu totul speciala. Pe langa cele doua motoare supra-alimentate cu metanol, aceasta mai dispune de o constructie monococ Carbon-Kevlar, avand o lungime de 7,8 metri, o latime de 0,6 metri si 0,9 metri inaltime.