Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Gama Motocross Honda CRF 2016
17 Iun

Gama Motocross Honda CRF 2016

Publicat de: Motoboom

Cu siguranta cea mai importanta noutate prezentata de constructorul japonez in ultima perioada este super-motocicleta Honda RC213V-S, insa pe langa aceasta, japonezii au lansat si noua gama Honda CRF 2016 pentru motocross. Ca si in cazul rivalilor de la Suzuki, de cele mai multe imbunatatiri pentru anul viitor a beneficiat versiunea Honda CRF250R. Modelele Honda CRF150R si CRF450R completeaza gama motocross pentru 2016 a japonezilor, acesta din urma fiind refacut aproape complet anul trecut.


Astfel, noua Honda CRF250R 2016 este propulsata de acelasi motor monocilindric cu o capacitate de 249cc, care a beneficiat de imbunatatiri majore, cele mai importante fiind un cilindru nou, un piston mai usor, valve noi din titan, etc. Datorita acestor update-uri, cei de la Honda sustin ca au obtinut un plus de putere de 1,8 cp si un cuplu mai mare cu 0,7 Nm fata de modelul precedent, puterea maxima fiind de 39,4 cp la o turatie de 11.500 rpm iar cuplul maxim de 27,1 Nm la 9.000 rpm.


Potrivit japonezilor, raportul de compresie a fost crescut de la 13.5:1 la 13.8:1, fiind revizuit si sistemul de injectie. La cresterea performantelor acestui motor a contribuit si noul sistem de evacuare, in timp ce radiatorul a fost marit pentru a asigura o racire mai eficienta a acestuia.


Pe langa partea de motorizare, Honda CRF250R a beneficiat de imbunatatiri si in ceea ce priveste sistemul de suspensii. Furca fata Showa SFF-TAC (Separate Function Fork Triple Air Chamber) a fost revizuita, fiind mai mare cu 5 mm. Japonezii sustin ca a fost redusa forta de frecare din interiorul furcii, rezultatul fiind o amortizare mult mai eficienta. De asemenea, aceasta ofera o gama mai larga de setari, fiind disponibile 8 moduri de ajustare, o evolutie evidenta in comparatie cu cele 4 moduri de setari disponibile pentru modelul precedent.


Pentru modelul Honda CRF450R 2016 motorizarea a ramas neschimbata, singurele imbunatatiri aduse fiind doar in ceea ce priveste sistemul de suspensii. La fel ca si in cazul fratiorului sau mai mic de 250cc, furca fata a fost marita cu 5 mm, oferind o gama mai larga de setari. Versiunea pentru juniori, Honda CRF150R 2016, nu a beneficiat de update-uri majore. Toate cele trei modele vor ajunge la dealeri spre sfarsitul acestei veri, fiind disponibile in celebra schema de culori rosu cu alb.