Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Gadget – dguard, sistemul care sună după ajutor
17 Mai

Gadget – dguard, sistemul care sună după ajutor

Publicat de: Motoboom

Gadget – dguard, sistemul de pe motocicleta care sună după ajutor in cazul unui accident


eCall (emergency Call, sau apelul de urgență) este un sistem automat care se activează în cazul unui accident, scopul fiind acela de a câștiga minute prețioase care pot salva, de multe ori, vieți. În anumite țări europene, pe mașinile fabricate după 1 aprilie anul curent, acest sistem a devenit obligatoriu.


O companie germană specializată în sisteme electronice a dezvoltat un echipament numit “dguard” ce se poate monta și pe motociclete sau ATV-uri. Echipamentul este compus dintr-un modul de mărimea unui pachet de cărți de joc, o antenă, un buton ce se prinde pe ghidonul motocicletei și o aplicație ce se instaleză pe smartphone. În cazul in care motocicleta este implicata intr-un accident, se trimite un mesaj cu un text ce conține ora accidentului, coordonatele GPS, tipul vehiculului implicat, țara de origine a pilotului și altele. Sistemul e util atunci când pilotul e inconștient, alerta făcându-se fără intervenție umană.


Dguard se distinge de alte sisteme similare (Connected Ride de la BMW, Liberty Rider, Cosmo Connected, etc) prin faptul că alerta este trimisă la 112, numărul de urgență valabil în 28 de state, fără intermediari (centru de apeluri sau prieteni) și poate fi mutat de pe o motocicletă pe alta (spre deosebire de Connected Ride). Cel care primește mesajul sună pentru a se interesa despre gravitatea situației.


O noutate a sistemului dguard o constituie și sistemul antifurt. Cu ajutorul aplicației de pe telefon știi permanent unde este motocicleta. În plus, traseul călătoriilor cu motocicleta se poate înregistra și partaja pe rețelele de socializare.


Echipamentul este conectat la bateria motocicletei, dar dispune și de un acumulator integrat pentru a-i menține funcțiile dacă bateria cedează. Mai multe informații despre dguard se găsesc pe site-ul producătorului.