Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Foto spion - Triumph scoate un nou Rocket III de 2500cmc
14 Ian

Foto spion - Triumph scoate un nou Rocket III de 2500cmc

Publicat de: Motoboom

Scos din producție de implementarea normelor Euro 4, Triumph Rocket III revine din toamnă cu un motor modern și puternic. Un exemplar ieșit pe poarta fabricii pentru teste a fost surprins de paparazzi.


O primă imagine cu Rocket III a apărut în mediul on-line în luna octombrie a anului trecut. Era înregistrată cu telefonul fără aprobare în cadrul întâlnirii anuale cu reprezentanții Triumph, unde a fost prezentat pentru prima dată și viitorul Speed Twin și unde s-a vorbit despre următoarele modele ce vor intra în producție. Însă aceea era doar o reprezentare grafică fugitivă, din care nu reieșeau prea multe detalii.


Dacă vechiul Rocket III avea 2300cmc, cei trei cilindri ai viitorului motor care indeplinește normele Euro 5 vor avea o capacitate de 2500cmc (ceea ce este mai mult decât are majoritatea autoturismelor de pe șosele), o putere de 187 de cai și un cuplu de aproximativ 230Nm. Evident, pentru un asemenea monstru, vizat este publicul american.


Designul merge pe linia modelelor retro-moderne de la Triumph: rezervorul alungit e inspirat de Bonneville, în timp ce farurile duble amintesc de primele generații Speed Triple. Bascuta este de tip monobraț, atât frânele de pe față, cât și cele de pe spate au montate radial etrierele Brembo, ce sugerează performanțele. Nu vor lipsi sistemele electronice evoluate care ajută pilotul să controleze gigantul (anti –wheelie, suspensii reglabile, moduri de pilotaj, control al tracțiunii), ecran TFT și lumini cu LED.


Mai multe detalii despre pretendentul de campion la categoria grea, inclusiv prețul, vom afla în această primăvară, întrucât Triumph Rocket III este aproape de a intra în producția de serie.