Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Fillamentum – adventure electric din Cehia
28 Nov

Fillamentum – adventure electric din Cehia

Publicat de: Motoboom

Fillamentum este o firmă ceha ce produce materiale rezistente cu ajutorul imprimatelor 3D. În cadrul unui proiect condus de designerul industrial František Dvořák, cehii realizat un prototip al unei motociclete electrice care a fost expus la expoziția Formnext din Frankfurt, săptămâna trecută.


Proiectul a obținut premul pentru design, însă partea tehnică este mai mult decât interesantă și poate sugera o direcție și pentru marii constructori. Pentru carenaj s-au folosit 66 de componente din CPE, o polietilenă rezistentă, similară cu cea care se folosește la ambalajele băuturilor, care se modelează la căldură cu imprimatele 3D. Cei de la Fillamentum sunt recunoscuți pentru calitatea fibrelor și a materialelor ce se folosesc pentru imprimantele 3D și  - conform managerului de proiect Dvořák – alegerea aterialelor a fost crucială pentru această motocicletă.


Ciclistica și motorul sunt realizate în colaborare cu producătorul ceh de motociclete electrice Kuberg și “combină calitățile unui scuter cu esența modelelor de curse pentru Dakar. Puterea este de 55kW și are o autonomie de 300km cu o încărcare”, spune Dvořák.


Crearea acestui prototip a durat 10 luni, din care 43 de zile a fost munca propriu-zisă la motocicletă. În proces s-au folosit 2,5km de fir Fillamentum CPE HG100 pentru a conecta cele 66 de părți.