Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Evolutia super-sportivei Yamaha R1
08 Mai

Evolutia super-sportivei Yamaha R1

Publicat de: Motoboom

Japonezii de la Yamaha au postat pe canalul oficial de YouTube a constructorului un clip video foarte interesant in care, cei cinci lideri de proiect in dezvoltarea celor cinci generatii ale motocicletei super-sport Yamaha R1, explica evolutia tehnologica a acesteia de-a lungul timpului.


Din pacate filmuletul respectiv este foarte scurt iar managerii de proiect nu ofera foarte multe detalii decat un rezumat scurt in care sunt explicate principalele obiective ale fiecarui proiect in parte. Poate cel mai spectaculos cadru din acest clip este cel in care cei cinci manageri de proiect sunt alaturi si mandrii in acelasi timp de creatiile lor.


Va reamintim ca cea mai recenta generatie a sportivei R1 a fost lansata in cadrul salonului moto EICMA Milano, la sfarsitul anului trecut. Noua versiune Yamaha R1 2015 vine cu un plus de putere, o greutate mai scazuta si un nou pachet de electronice. Astfel, sportiva japonezilor dezvolta o putere de 200 cp, avand o greutate de 199 kg. Spre deosebire de modelul precedent, noua versiune beneficiaza de un plus de putere de 18 cp, fiind si mai usoara cu 7 kg.


Noul pachet de electronice cu control 3D care echipeaza sportiva YZF-R1 include o multime de functii care ii permit pilotului sa seteze motocicleta in functie de preferintele sale. Printre aceste functii, unele imprumutate din MotoGP, se numara SCS (Slide Control System), TCS (Traction Control System), LIF (Front Lift Control), LCS (Launch Control System), QSS (Quick Shift System), Power Mode, etc.


Pe langa modelul de baza, YZF-R1, japonezii au pregatit pentru 2015 si o versiune imbunatatita, Yamaha R1M. Aceasta vine in plus fata de modelul standard cu cateva componente de varf, printre care suspensia Ohlins ajustabila electronic, carenele din fibra de carbon, sistemul GPS si Bluetooth integrat care permite incarcarea anumitor setari (harti ale motorului sau alti parametrii) din smartphone sau tableta.


Mai jos puteti vedea clipul cu evolutia acestei motociclete unice de-a lungul celor cinci generatii: