Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
eRockit – motocicleta electrică cu pedale
11 Iun

eRockit – motocicleta electrică cu pedale

Publicat de: Motoboom

eRockit a fost prezentată anul trecut și din 2020 s-a pus în vânzare. E un prim model dintr-o nouă specie, ceva inedit, jumătate motocicletă electrică ușoară și jumătate bicicletă. Creatorii ei o numesc Human Hybrid, întrucât – deși se comportă ca o motocicletă – pentru a o pune în mișcare trebuie să dai din pedale, însă acestea nu transferă energia la roata posterioară, ci la un generator.


Acest vehicul e dezvoltat și produs în Germania de eRockit Systems GmbH cu ajutorul landului federal Brandenburg. “Scopul nostru este să construim cea mai interesantă și cea mai bună motocicletă electrică a viitorului. Senzația de viteză și distracția sunt fundamental diferite de alte biciclete electrice, scutere electrice sau motociclete electrice fabricate până acum”, explică Andreas Zurwehme, directorul eRockit Systems GmbH.


eRockit nu are accelerație instalată, viteza e controlată numai și numai de pedale. Roata din spate e acționată de un motor electric conectat printr-o curea la angrenaj și poate atinge o viteză de 90 de km/h, autonomia fiind de 120km. Există trei moduri de condus: Eco (limitează puterea pentru a salva energia), Normal și Sport, are o masă de 120kg, bateriile se încarcă la priza normală 220V (producătorul avansează un cost de 2 euro pentru 100 de km parcurși) și – întrucât e inclusă la categoria de vehicule ușoare cu două roți L3e – e nevoie de permis european categoria A1 pentru a o conduce.


Compania germană are în plan să exporte eROCKIT în cât mai multe țări. Care este prețul motobicicletei electrice? Poate fi rezervată achitând 250 de euro din prețul total de 11,850.

 


Sursa: eRockit