Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Emula – motocicleta cu personalități multiple
12 Iun

Emula – motocicleta cu personalități multiple

Publicat de: Motoboom

Firma italiană 2Electron s-a gândit să ofere motocicliștilor un model electric cu un comportament variabil, ce imită sunetul și manierele diferitelor configurații de motoare convenționale. Conceptul se numește Emula și are moduri de pilotaj ce îi transformă caracterul.


Tehnologia denumită de italieni McFly – o referință clară la personajul Marty McFly din trilogia “Înapoi în viitor” – a mai fost folosită și la autovehiculele electrice. Primele modele Tesla ce aveau baza tehnică de la Lotus puteau imita ce sunet de motor îți doreai (Ferrari, Lamborghini, etc), iar acum tehnologia e implementată pentru prima dată și pe o motocicletă aflată în stadiu de concept.


Nu numai sunetul scos din difuzoarele amplasate în zona rezervorului și a codiței se schimbă odată cu selectarea modurilor de pilotaj, ci și felul în care răspunde motorul. Vreți un motor cu patru cilindri, să simțiți vibrațiile și cuplul unuia cu doi în V sau turațiile unuia în doi timpi? Cu acest sistem, toate aceste configurații sunt posibile.


Acționând bordul cu ecran tactil ce are o dimensiune de 8 inch, se selectează tipul motorului, nivelul de zgomot, raportul treptelor de viteză, vibrațiile. Ai de ales între un motor în doi timpi cu doi cilindri și capacitatea de 250cmc fabricat în 1989 ce scoate 58 de cai la 11.000rpm, unul de 800cmc cu doi cilindri în V din 2004 ce are 77c.p. la 8.300rpm sau unul cu patru cilindri în linie de 600cmc din 1999 capabil de 100 de cai putere la 13.000rpm. E ca și cum ai selecta nivelul de dificultate al unui joc video.

 


Sursa: Emula