Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
EICMA: Suzuki SV650 se intoarce in 2016
19 Nov

EICMA: Suzuki SV650 se intoarce in 2016

Publicat de: Motoboom

Una dintre cele mai populare motociclete din gama Suzuki se intoarce in 2016 cu o noua generatie dupa 13 ani de la lansarea ultimului model din aceasta serie. Noua Suzuki SV650 a fost expusa de constructorul japonez in cadrul salonului moto EICMA care se desfasoara in aceste zile la Milano. Versiunea 2016 a acestei motociclete pare sa aiba mai multe lucruri in comun cu actualul Suzuki Gladius decat cu modelul SV650 precedent.


Conform constructorului, noua motocicleta este echipata cu motorul de 645cc cu doi cilindri in V care dispune, insa, de 60 de piese complet noi, inclusiv pistoane acoperite cu rasina pentru a reduce forta de frecare. Acest motor dezvolta o putere de 76 cp, cu 5 cp mai mult decat versiunile precedente SV650 si Gladius, in timp ce cuplul maxim oferit a ramas acelasi: 64 Nm la 6.400 rpm.


Spre deosebire de modelul anterior, Suzuki SV650 2016 are o greutate mai mica cu 8 kg, versiunea 2016 cu sistem ABS avand 197 kg, in timp ce varianta fara ABS cantareste cu 1 kg mai putin. Japonezii au echipat noua motocicleta cu sistemul Suzuki Easy Start, ce asigura o pornire la buton mult mai usoara fata de modelul precedent si cu un sistem de asistenta, Low RPM Assist, care previne oprirea motorului la turatii foarte scazute sau la eliberarea ambreiajului.


Reproiectarea galeriei de admisie a aerului si a protectiei ambreiajului, precum si noul sistem de evacuare de tipul 2-in-1 contribuie atat la scaderea greutatii motocicletei cat si la cresterea performantei oferite de noul motor. Cei de la Suzuki sustin ca inaltimea seii de 785 mm este cea mai mica din categoria street-naked 600-800cc, SV650 fiind o motocicleta potrivita pentru toate tipurile de rideri.


Bordul este unul complet nou, avand un sistem de afisaj LCD cu luminozitate reglabila in timp ce forma rezervorului a fost reproiectata, fara a modifica capacitatea acestuia de 13,8 litri. Jantele cu 5 spite sunt confectionate dintr-un aliaj de aluminiu, sistemul de lumini dispune de tehnologie LED iar sistemul ABS este doar optional. Suzuki SV650 2016 va fi disponibila in patru variante de culori: alb, albastru, rosu sau negru mat.