Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
EICMA: Ducati XDiavel 2016
18 Nov

EICMA: Ducati XDiavel 2016

Publicat de: Motoboom

Constructorul italian Ducati anunta zilele trecute prezentarea a noua motociclete noi pentru 2016 care urmeaza sa fie expuse in cadrul salonului EICMA Milano. Unele dintre acestea au fost dezvaluite anterior iar altele au fost prezentate in cadrul show-ului din Italia. Printre acestea se numara si noua motocicleta Ducati XDiavel, un model in stilul cruiser ce ofera o pozitie de condus cu picioarele inainte, specifica acestui segment de piata. Aceasta motocicleta a fost prefatata de o serie de poze si clipuri teaser publicate de constructor zilele trecute sub denumire de „What is X”.


Noul model Ducati XDiavel 2016 este propulsat de un motor complet nou, Testastretta cu doi cilindri in V si o capacitate de 1262cc ce ofera o putere impresionanta de 156 cp si un cuplu maxim, specific motocicletelor cruiser, de 129 Nm la o turatie de 5.000 rpm, avand transmisia finala pe curea. De asemenea, acest motor dispune de sistemul DVT (Desmodromic Variable Timing) care controleaza electronic si independent atat supapele de admisie cat si supapele de evacuare.


O alta caracteristica specifica acestei motociclete este sistemul Launch Control, denumit de catre italieni DPL (Ducati Power Launch). Acesta poate fi activat foarte usor prin intermediul unui buton elegant, montat pe ghidonul motocicletei, asigurand o plecare de pe loc mult mai eficienta. Constructorul spune ca noua motocicleta este caracterizata de trei numere: 5.000 (rpm - turatia motorului la care acesta ofera performanta maxima), 60 (numarul de pozitii diferite de condus care pot fi obtinute prin ajustarea scaritelor pentru picioare, inaltimii seii si a pozitiei ghidonului) si 40 (unghiul maxim de inclinare a motocicletei).


Astfel, prin noul Ducati XDiavel, italienii abordeaza un nou segment de piata, oferind o motocicleta cruiser puternica cu trasaturi sportive. Ramane de vazut daca aceasta se va impune intr-un domeniu unde concurenta este foarte acerba.