Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
EICMA: Ducati Multistrada 1200 Enduro 2016
19 Nov

EICMA: Ducati Multistrada 1200 Enduro 2016

Publicat de: Motoboom

Se pare ca noua strategie a celor de la Ducati este aceea de a aborda cat mai multe segmente de piata. Astfel, daca ieri v-am prezentat prima motocicleta Ducati orientata spre segmentul cruiser, Ducati XDiavel, astazi este randul primului model adventure-enduro din gama italienilor. Este vorba despre noua motocicleta Ducati Multistrada 1200 Enduro, prezentata in aceste zile in cadrul salonului moto EICMA Milano.


Potrivit constructorului, versiunea Multistrada 1200 Enduro este construita pe platforma modelului de baza Multistrada insa care beneficiaza de un potential off-road ridicat datorita dotarilor sale specifice acestui domeniu. Astfel, pentru a face fata celor mai dificile trasee in off-road, noua motocicleta Ducati este echipata cu roti spitate de 19 inch pe fata si de 17 inch pe spate, anvelope off-road si un scut de protectie din aluminiu pentru baia de ulei.


De asemenea, sistemul de evacuare a fost repozitionat putin mai sus, rezervorul a fost marit pana la 30 litri pentru a asigura o autonomie de 450 km iar pe spate a fost montata o bascula dubla care ofera rezistenta si rigiditate sporita, necesare pentru solicitarile traseelor in off-road. Carenajul motocicletei a fost reproiectat pentru a facilita condusul in picioare, specific segmentului enduro. Spre deosebire de modelul de baza, versiunea Enduro are o garda la sol de 205 mm, mai mare cu 31 mm.


Mai mult, Ducati Multistrada 1200 Enduro este echipata cu sistemul electronic semi-activ de suspensii Sachs. Cursa suspensiilor a fost marita cu inca 30 mm, fiind de 200 mm, atat pe fata cat si pe spate. In ceea ce priveste partea electronica, noua motocicleta Ducati beneficiaza de un sistem IMU Bosch (Inertial Measurement Unit), sistem ABS Cornering, Cornering Lights (DCL), Ducati Traction Control (DTC), Ducati Wheelie Control (DWC), Ducati Skyhook Suspension (DSS), Vehicle Hold Control (VHC).


Pe partea de motorizare, Multistrada 1200 Enduro este propulsata de motorul Testastretta DVT (Desmodromic Variable Timing) ce dezvolta o putere de 160 cp, respectand norma de poluare Euro 4. Motocicleta este prevazuta si cu functia Riding Mode care permite selectarea a patru moduri diferite de condus: Enduro, Touring, Sport sau Urban. Cei de la Ducati ofera patru pachete de echipare pentru acest model, in functie de preferintele si necesitatile fiecarui client: Enduro, Touring, Sport sau Urban.