Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
EICMA 2018 - Jawa o să prezinte un nou motor
17 Oct

EICMA 2018 - Jawa o să prezinte un nou motor

Publicat de: Motoboom

Încă nu s-au stins toate ecourile după Salonul INTERMOT de la Koln și încep să apară știrile despre noutățile pe care le vom vedea la EICMA, Salonul de la Milano care își va deschide porțile în data de 6 noiembrie. O veste vine de la Jawa, nume cu rezonanță în inima motocicliștilor români veterani, care va scoate pe piață un nou motor cu un singur cilindru de 293cmc, răcit cu apă și cu aspect retro, ce va propulsa mai multe modele.


Jawa, fabrica cehă fondată în 1929, a fost cumpărată recent de indienii de la Mahindra  - care au achiziționat de fapt  drepturile asupra numelui istoric și ceea ce mai rămăsese din halele de producție – și în curând vor relansa producția. E în plan o întreagă gamă de motociclete ce va utiliza o platformă chinezească (cadru, furcă și basculă de la Shineray), însă motorul va fi unul nou, dezvoltat de Jawa-Mahindra.


Până în momentul de față se cunosc puține date despre acest motor. Are 293cmc, 27 de cai putere, un cuplu de 28Nm, volumul și dimensiunile radiatorului au fost limitate (așa cum a făcut și Triumph cu Street Twin și Street Scrambler), astfel încât să se păstreze o linie curată, în stilul anilor 50-60. Cu noua gamă de motociclete vintage, Jawa vizează atât clienții piețelor asiatice, cât și pe europenii ce nu vor performanțe, ci stil retro și preț accesibil.