Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
EICMA 2017 – Yamaha Niken, prima motocicletă cu trei roți a intrat în producția de serie
25 Oct

EICMA 2017 – Yamaha Niken, prima motocicletă cu trei roți a intrat în producția de serie

Publicat de: Motoboom

 Afișată pentru prima dată sub formă de concept la Salonul de la Tokyo de acum doi ani, prima motocicletă cu trei roți va intra în producția de serie. Versiunea finală a motocicletei va fi expusă la Salonul de la Milano ce debutează pe 7 nov., acest fapt însemnând că din primăvara anului viitor, motocicleta va putea fi comandată la distribuitori.


Denumirea noii motociclete este “Niken”. Preia motorul cu trei cilindri existent pe Yamaha MT-09, are pe față două roți de 15 inchi și beneficiază de tehnologia Leaning multi-wheeler (Lmw) ce constă într-o inedită articulație între suspensiile de față și cadrul motocicletei. Din punct de vedere estetic, dar și tehnic, motocicleta se aseamănă foarte mult cu naked-ul MT-09. Are motorul de 847cmc ce scoate 115 cai putere, moduri de pilotaj, control al tracțiunii, ambreiaj cu patinare controlată și ABS.


Cei de la Yamaha promit că Niken stă foarte bine pe viraje, are o mare stabilitate la toate vitezele și că motocicleta se poate conduce sportiv sau recreativ, în funcție de preferințe. Transmisia finală e pe lanț și e încălțată cu pneuri Bridgestone de 120/70/15, respectiv 190/55/17. Luni, 6 nov., înaintea deschiderii oficiale a Salonului de la Milano, va fi o întâlnire cu presa în cadrul căreia vor fi furnizate informațiile complete despre motocicleta Yamaha Niken.