Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
EICMA 2017 – Noul Panigale e primul Ducati de serie cu patru cilindri
06 Nov

EICMA 2017 – Noul Panigale e primul Ducati de serie cu patru cilindri

Publicat de: Motoboom

Odată cu lansarea noului Panigale V4, cei de la Ducati s-au hotărât să scrie un nou capitol în istoria firmei. Derivat direct din Desmosedici ce participă în MotoGP, acesta e primul model de serie ce va avea patru cilindri, evident în V. Comunicatul de presă anunță un concentrat de tehnologie, stil și performanțe.

Panigale V4 va înlocui începând cu primăvara anului viitor vârful gamei sportive de la Ducati, reprezentat în acest moment de 1299. Capacitatea cilindrică a scăzut puțin, are 1.103 cmc, 214 cai putere și 195 de kg cu plinurile făcute. Asta înseamnă un raport putere/greutate de 1.1, date ce impun noi standarde în acest segment. Rezultatul nu ar trebui să ne mire prea tare, întrucât la această motocicletă a lucrat departamentul Ducati Corse, ce a intenționat să implementeze cunoștințele dobândite în Moto-GP într-o motocicletă pentru folosință stradală. Poate că termenul de motocicletă „stradală” este puțin cam inadecvat având în vedere aceste performanțe, așa că, hai să-i zicem, motocicletă „legală”, adică una de curse ce se poate înmatricula și conduce pe drumurile publice.

Pentru reducerea greutății impuse de motor, a fost conceput un nou cadru, numit Front Frame, mai compact și mai ulor decât acum convenționalul cadru perimetral. Și pachetul electronic ce are la bază un sistem Bosch cu monitorizare pe șase direcții vine cu premiere, precum controlul drifturilor, ABS cornering independent pentru frâna de față și quicjshifter ce ține cont de unghiul de înclinare al motocicletei. Setările pot fi modificate și sunt încorporate în cele trei moduri de pilotaj: Race, Sport și Street.

Pe lângă versiunea de bază Panigale V4, există și alte două: V4S -  ce are suspensii Öhlins, sistemul Smart EC 2.0 cu o nouă interfață ce permite setări rapide, precum și alte componente rafinate precum jante din aliaj ultraușor sau baterie cu lithiu ion, și – în fine – Panigale V4 Speciale, o ediție limitată de 226 cai putere, cu evacuare de titan Akrapovic, grafică specială și alte componente exclusiviste.