Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Ediția limitată Aprilia RSV4 X – 225 de cai putere și doar 165 kg
10 Sep

Ediția limitată Aprilia RSV4 X – 225 de cai putere și doar 165 kg

Publicat de: Motoboom

Aprilia sărbătorește 10 ani de când fabrică modelul RSV4 lansând o ediție limitată denumită X. Sunt numai zece unități, e pentru prima dată când pe o motocicletă e instalată o cutie de viteze ce are punctul mort sub prima treaptă și e un model dedicat numai curselor de pe circuit.


Cu cei 225 de cai putere și numai 165 de kg, Aprilia RSV4 X e una din cele mai ușoare și mai puternice motociclete construite vreodată (Ducati Panigale V4 Speciale – cu kit de curse – are 226 de cai și 173 kg). Pentru a ajunge la asemenea cifre, inginerii de la Aprilia au folosit experiența dobândită cu RS-GP, modelul participant la MotoGP, multe elemente fiind construite din fibră de carbon, inclusiv carenajul și rezervorul. Tot din lumea curselor e inspirat și panoul principal de control cu care se reglează sistemele electronice. Jantele din aliaj de magneziu de la Marchesini sunt încălțate cu slickuri Pirelli.


Sistemul de evacuare Akrapovic are galeriile din titan și partea finală din fibră de carbon, filtrul de aer a fost înlocuit cu un element Sprintfilter (folosit de la Aprilia Racing și la MotoGP), există o unitate centrală ECU specială cu setări pentru circuit. Această ediție specială RSV4 e echipată cu sistemul ANN (Aprilia No Neutral), o cutie de viteze în care punctul mort e situat sub prima treaptă, astfel că schimbarea între primele două viteze se face mai rapid și fără rateuri. E o soluție folosită în WSBK și MotoGP, iar acum e pentru prima dată când un producător pune la dispoziția publicului această configurație de schimbare a treptelor.


Aprilia RSV4 X costă 39.900 euro, se poate rezerva online pe site-ul oficial și face parte din programul Factory Works lansat de Aprilia Racing ce își propune să fabrice modele ultraperformante destinate colecționarilor și celor care participă la curse. Versiunile RSV4 1100 RR și RSV4 1100 Factory (ca și întreaga gamă Aprilia) se pot comanda la Motoboom.