Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
E.REX – motocross electric de la Mugen
31 Mar

E.REX – motocross electric de la Mugen

Publicat de: Motoboom

Zilele trecute, cu ocazia celei de-a 44-a ediție a Tokyo Motorcycle Show, Mugen a prezentat un concept ce a atras atenția pasionaților de MX. Chiar dacă poartă nume de dinozaur, E.REX e o mașinărie electrică cu multe soluții high-tech, inclusiv acumulatori răciți cu lichid.


Cei de la Mugen știu să facă motociclete. Au demonstrat-o la Isle of Man TT Zero, o competiție în care au intrat acum cinci ani cu Shinden, modelul ce a câștigat ultimele trei ediții (cu John McGuinnes în 2014 și 2015 și Bruce Anstey în 2016), după ce a venit pe locul doi în primii doi ani. Acum se concentrează pe crearea unui model sportiv care nu este dedicat asfaltului.


Aflat în fază de prototip și creat în colaborare cu inginerii de la
Honda, E.REX sare în ochi prin structura asemănătoare unui schelet de dinozaur. Nu numai corpul e inspirat de ancestralul biped carnivor T-Rex, ci și fața și codița. Baza este preluată de la Honda CRF250R. De acolo provin cadrul, suspensiile și sistemul de frânare Nissin.


Chiar dacă modelul final nu va arăta ca prototipul prezentat la Tokyo – în special ventilatorul de pe partea dreaptă a motorului nu credem că va rezista pe un circuit de motocross – acest concept arată implicarea Honda în programul Mugen de dezvoltare a bateriilor, fapt ce poate duce la evoluții rapide. Deocamdată nu au fost făcute publice datele tehnice, doar s-a declarat că “Mugen și Honda lucrează împreună pentru a explora în viitor potențialul motocicletelor de cross electrice”.