Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Ducati Superlegerra V4 – prima motocicletă înmatriculabilă cu cadru, basculă, jante și carenaj din carbon
10 Feb

Ducati Superlegerra V4 – prima motocicletă înmatriculabilă cu cadru, basculă, jante și carenaj din carbon

Publicat de: Motoboom

Ducati a lansat Superlegerra V4, un model cu aerodinamică preluată din MotoGP și cu multe componente din fibră de carbon. Cifrele sunt impresionante: motorul scoate 234 de cai putere și are o masă de numai 159 de kg la gol. 30 dintre cumpărători vor putea pilota pe circuit și modelul Desmosedici GP20 cu care Petrucci și Dovizioso participă în MotoGP.


Inginerii de la Ducati au aplicat pe carenaj aripioarele de carbon care și-au dovedit eficiența în curse. Conform măsurătorilor, la 270 km/h acestea încarcă partea frontală a motocicletei cu 50 kg, mai mult cu 20 kg față de Panigale V4 2020 și Panigale V4 R. Sub carenajul din carbon se află motorul Desmosedici Stradale R, mai ușor și mai puternic ca niciodată. Are patru cilindri în V la 90 de grade, o cilindree de 998 cmc și e capabil de 224 de cai putere în varianta cu sistemul de evacuare omologat pentru uz stradal de la Akrapovič. Odată cu motocicleta, cumpărătorul primește și un kit pentru curse, care cuprinde sistemul de evacuare din titan Akrapovič neomologat, care este mai ușor și mai scoate încă 10 cai putere.


Având 159 de kg la gol, Superlegerra V4 e mai ușoară cu 16 kg față de Panigale V4, raportul putere/masă fiind de 1,41 cai/kg cu kitul stradal și 1,54 cu kitul de curse. Suspensiile sunt de la Öhlins, iar de frânare se ocupă etrierele Brembo Stylema R (o variantă realizată în exclusivitate pentru acest model). Pachetul sistemelor electronice de ultimă generație include cinci moduri de pilotaj personalizabile (pe lângă cele trei standard Race A, Race B și Sport), Evo 2 pentru DTC (controlul tracțiunii), DQS (schimbarea treptelor de viteză pe urcare și pe retrogradare fără ambreiaj), sau cronometru pentru tur de circuit.


Vor fi produse 500 de unități, fiecare dintre acestea având numărul inscripționat pe ghidon, pe plăcuța de aluminiu inserată în cheia de contact și pe cadru. O atenție deosebită acordată clienților e demonstrată și de “pachetele” opționale: cu SBK Experience aceștia vor putea pilota pe circuit modelul Panigale V4R ce participă în Campionatul Mondial de Superbike, sau cu MotoGP Experience au la dispoziție modelul Desmosedici GP20.


Prețul nu a fost făcut public, însă motocicleta poate fi comandată: lăsați un număr de contact pe site-ul oficial și vă vor suna cei de la Ducati.

 


Sursa: Ducati