Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Ducati pe primul loc in topul Pied Piper
12 Mai

Ducati pe primul loc in topul Pied Piper

Publicat de: Motoboom

Topul alcatuit de catre cei de la Pied Piper Prospect Satisfaction Index (PSI) este unul dintre cele mai importante sisteme de evaluare a industriei moto din SUA. Acesta reflecta gradul de multumire al clientilor in ceea ce priveste relatia acestora cu principalii constructori de motociclete, precum si cu dealerii acestora.


In alcatuirea acestui clasament sunt luati in calcul o multime de factori, precum chestionarea clientilor sau cifrele vanzarilor inregistrate de catre fiecare constructor, apelandu-se chiar si la clientii sub acoperire („mystery shopper”) pentru a se putea monitoriza cat mai bine comportamentul dealerilor.


In topul din acest an, publicat zilele trecute de catre cei de la Pied Piper, constructorul italian Ducati este pentru a doua oara consecutiv pe primul loc in preferintele clientilor din SUA. Italienii sunt urmati de Harley-Davidson si Victory, o marca detinuta de americanii de la Polaris.


Practic, este al noualea an consecutiv in care Ducati si Harley-Davidson se afla in top 3 a acestui clasament. Un alt lucru interesant care reiese din acest clasament este faptul ca majoritatea constructorilor fac progrese in ceea ce priveste relatia acestora cu clientii lor. Cea mai importanta crestere a acestui indice au inregistrat-o cei de la Aprilia, avand cu 10 unitati mai mult fata de anul trecut. Totusi, italienii ocupa doar locul 14 in acest clasament.


Topul 5 al clasamentului este completat de constructorul britanic Triumph, in crestere cu 4 unitati fata de anul trecut si de catre nemtii de la BMW cu o crestere de 8 unitati. Conform celor de la Pied Piper, cresterea indicelui pentru majoritatea constructorilor din acest clasament se datoreaza in cea mai mare parte dealerilor care pun un accent mai mare pe oferirea posibilitatii de drive test pentru clientii interesati.