Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Ducati Monster 821 – viitorul model renunță la cadrul consacrat
17 Sep

Ducati Monster 821 – viitorul model renunță la cadrul consacrat

Publicat de: Motoboom

O schiță cu viitorul Ducati Monster 821 care circulă pe internet arată că nakedul italian va renunța la cadrul de tip grilă (așa-numitul ”trellis”) construit din tuburi de oțel. În locul lui va fi folosit unul modern, mai ușor, din aluminiu.

Desenul nu face decât să confirme informațiile apărute în luna iulie conform cărora noul Ducati Monster nu va mai avea cadrul cu care a făcut istorie. E o adevărată revoluție, întrucât pentru firma din Borgo Panigale motorul desmodromic și cadrul grilă din țevi de oțel sunt elemente emblematice, de substanță. 

Se pare că această decizie a fost luată din nevoia de a ține pasul cu concurența nakedurilor de clasă medie, unde KTM 790 Duke, Triumph Street Triple sau Yamaha MT-09 oferă performanțe ce rezultă dintr-o greutate totală cât mai mică. Un cadru din aliaj de aluminiu are avantajul că este ușor și rigid, masa motocicletei va fi mai mică, manevrabilitatea e mai bună și distracția pilotajului e mai mare. Cu toate acestea, schimbarea va fi greu de digerat de fanii Monsterului, care văd cadrul de tip grilă ca făcând parte intrinsecă din acest model.

Ducati Monster a apărut pentru prima dată în 1993, fiind considerat la vremea aceea un adevărat „muscle bike”. Cu un design ce îi aparține lui Miguel Galuzzi, a ieșit mereu în evidență tocmai prin cadrul grilă cu țevi din oțel care lasă și motorul la vedere. Seria a cunoscut mai multe versiuni de-a lungul timpului, de la cele pentru începători cu cilindreea de 400cmc, până variante cu motor de 160 de cai putere.