Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Ducati e aproape de primul model electric
21 Ian

Ducati e aproape de primul model electric

Publicat de: Motoboom

Se pare că cei de la Ducati vor fi următorii care vor intra în era motocicletelor electrice. Directorul General Claudio Domenicali o confirmă: “Viitorul e electric”. Conform acestuia, inginerii sunt implicați în dezvoltarea unui model electric ce va intra în curând în producția de serie.


Ducati are în vânzare deja o serie de biciclete electrice, construite în parteneriat cu alte companii. Însă prima motocicletă, la care se lucrează intens, are la bază conceptul intitulat Ducati Zero, realizat împreună cu Universitatea Politehnică din Milano.


Claudio Domenicali – care a și fost văzut pilotând un Ducati Hypermotard cu propulsie electrică – a clarificat intențiile viitoare. Adresându-se publicului prezent la evenimentul Motostudent din Spania, Directorul General al firmei din Borgo Panigale a spus: “e clar că viitorul e electric și noi nu suntem departe de a începe producția de serie”.


Nu e pentru prima dată când cei de la Ducati își exprimă intențiile privind propulsia electrică. Încă din 2017, Edouard Lotthé, responsabilul Ducati pentru partea de vest a Europei, a făcut publice planurile privind viitoarele modele. Se vorbea atunci atât de motociclete, cât și de scutere electrice produse în Italia care ar trebui să apară în anul 2021.