Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Ducati Diavel 1260 are o ediție limitată Lamborghini
27 Nov

Ducati Diavel 1260 are o ediție limitată Lamborghini

Publicat de: Motoboom

Grupul german Volkswagen are mai multe companii subsidiare, printre care figurează Ducati și Lamborghini. În urma colaborării dintre firmele italiene a rezultat o ediție de colecție Ducati Diavel 1260. Numai 630 de unități vor fi produse din această serie limitată.

Influența producătorului de mașini sport Lamborghini asupra lui Diavel s-a limitat la proiectarea unor componente care să amintescă de Lamborghini Siàn FKP 37, o super mașină cu motor hibrid ce a debutat în 2019 și – cu cei 819 cai putere – e cel mai puternic Lamborghini produs vreodată. Siàn a avut în momentul lansării (2019) un preț de cca. 2,5 mil. euro, dar toate cele 63 de unități s-au vândut imediat, iar pe un astfel de exemplar se cere acum un preț de aproape 3,7 mil. euro (pe mobile.de). 

Așadar, colecționarii care nu putut achiziționa un Siàn se pot consola cu seria limitată Ducati Diavel, care costă 34.990 de euro, un adevărat “chilipir” în comparație cu Lamborghini. E adevărat, prețul e cu aproximativ 10.000 euro mai mult decât al unui Diavel 1260 standard, dar acest model exclusiv are o vopsea specială ce imită cuprul pe cadru și pe jante, componente din carbon (aripa roții din spate, protecția tobei de eșapament, aripa din față, capacele laterale de pe rezervor, carcasa farului, deflectorul, fantele de admisie și capacele radiatorului), jante forjate dedicate și suspensii de calitate de la Öhlins.

Etrierele Brembo sunt roșii și se remarcă de la distanță pe culoarea generală Gea Green, aceeași de pe Lamborghini Siàn; fiecare exemplar va avea o plăcuță din aluminiu pe cadru pe care este gravat numărul din această serie limitată. Datorită elemetelor din carbon și a jantelor speciale, masa totală a fost redusă cu 3 kg. Ducati Diavel 1260 Lamborghini Edition va fi pus în vânzare din luna decembrie a acestui an.