Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Ducati a vandut peste 50.000 de motociclete in 2015
12 Nov

Ducati a vandut peste 50.000 de motociclete in 2015

Publicat de: Motoboom

Moment istoric pentru constructorul italian Ducati care a reusit sa-si doboare recordul all-time in ceea ce priveste numarul de unitati vandute intr-un singur an. Daca anul trecut, italienii au reusit sa vanda 45.100 de motociclete in intreaga lume, stabilind un nou record absolut in istoria Ducati, in 2015 acestia au trecut de bariera psihologica de 50.000 de unitati vandute intr-un singur an.


Specialistii sustin ca depasirea cifrei de 50.000 de motociclete vandute de la inceputul anului se datoreaza in cea mai mare parte lansarii pe piata a noului model Ducati Scrambler. Aceasta motocicleta a inregistrat un succes peste asteptari, fiind vanduta in intreaga lume intr-un numar de 13.609 unitati pana in acest moment al anului. Cu exceptia modelului Scrambler, celelalte motociclete din gama Ducati nu au avut rezultate atat de spectaculoase in privinta volumului de vanzari.


Modelele Ducati Multistrada 1200, Ducati Hypermotard 821 si Ducati Hyperstrada au inregistrat o crestere a vanzarilor de 5% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In schimb categoriile naked si sport sunt intr-o scadere cu 24%, respectiv 7,5% fata de anul 2014. Desi au fost lansate ca modele noi pentru 2015, Ducati Multistrada 1200 si Ducati 1299 Panigale, nu au rupt gura targului in ceea ce priveste numarul de unitati vandute in acest an.


Astfel, cresterea vanzarilor Ducati nu prea este sustenabila deoarece se datoreaza extinderii gamei de motociclete cu modele noi precum Scrambler si nu cresterii cotei de piata a modelelor existente, o veste care nu-i prea bucura pe italieni. Mai mult, cel mai bine vandut model al lor, Ducati Scrambler, este o motocicleta de mici dimensiuni din categoria entry-level iar acest lucru nu va aduce o crestere semnificativa a profitului anual in raport cu numarul de unitati vandute, Scrambler fiind cea mai ieftina motocicleta din gama Ducati.


Vom vedea ce noutati ne vor aduce cei de la Ducati pentru 2016, avand in vedere ca au confirmat deja lansarea a 9 motociclete noi pentru anul viitor, un moment important pentru istoria constructorului. Aceste motociclete vor fi lansate in cadrul unei gale care va avea loc pe data de 16 noiembrie, urmand ca apoi sa fie expuse in cadrul salonului moto EICMA Milano.