Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Ducati a prezentat Multistrada V4 2021
05 Nov

Ducati a prezentat Multistrada V4 2021

Publicat de: Motoboom

Ducati a lansat noua Multistrada, prima motocicletă cu sistem radar față/spate ce monitorizează traficul din jur și reacționează la pericole. Vor fi două versiuni, pe lângă cea de bază, va exista și varianta “S” ce se distinge prin dotări superioare.

Ducati Multistrada V4 e acel gen de motocicletă denumit crossover, care vrea să îmbine mai multe categorii și vine cu mai multe premiere. În primul rând, este vorba despre motorul V4 Granturismo: acesta este primul propulsor modern de la Ducati care nu are tradiționalul sistem desmodromic. Producătorul spune că – renunțând la distribuția demsodromică – acest motor are un interval de verificare a jocului supapelor prelungit la 60.000 km, fapt ce reduce costurile de întreținere. Noul V4 are o cilindree de 1158 cmc ( alezajul e cu 2 mm mai mare decât la Streetfighter V4), scoate 168 de cai putere și un cuplu de 125 Nm la 8,750 rpm, zona roșie a turațiilor fiind la 12,000 rpm.

Roțile au jante de 19 inch pe față (17 pentru spate), versiunea de bază are etriere Brembo și un set de discuri cu diamtrul de 320 mm, Multistrada V4 S e dotată cu etriere Brembo Stylema și discuri de 330 mm, aceasta din urmă având și suspensiile controlate electronic Skyhook. 

Cu plinurile făcute, Ducati Multistrada are o masă de 240 kg (rezervorul e de 22 litri), bordul e cu ecran TFT (5 inch pe versiunea de bază și 6,5 inch pentru S), nu lipsesc dotările electronice precum conectivitatea pentru navigație, ABS pentru viraje, control al tracțiunii, wheelie control, asistență la plecare din rampă, lumini auxiliare pentru viraje, monitorizarea presiunii din pneuri (opțional). 

Pentru cei care vor să petreacă mai mult timp în off road, există opțional și roți cu jante spițate. Garda la sol a fot mărită în comparație cu Multistrada 1260 cu 46 mm și are acum 220 mm. 

Ducati e prima firmă ce introduce pe motociclete sistemul din industria auto cu radare pentru față și spate. Provenit de la Bosch, acesta avertizează pilotul dacă există ale autovehicule în unghiul mort și asistă automat viteza de croazieră.

Există mai multe pachete opționale: “Travel” (vine cu genți laterale), “Travel + Radar” (genți și sistemul Bosch), “Sport” ( are evacuare Akrapovic și aripi din fibră de carbon), precum și pachetul “Full” (include toate dotările antemenționate).

Ducati Multistrada V4 costă 18,990 în versiunea de bază, Multistrada V4 S este 21,990 euro și vor ajunge la distribuitori începând cu luna aceasta.