Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Ducati a lansat Multistrada 1200 Enduro Pro
23 Iun

Ducati a lansat Multistrada 1200 Enduro Pro

Publicat de: Motoboom

Noua Multistrada 1200 Enduro Pro este răspunsul pe care italienii îl dau bavarezilor ce au lansat tot în acest an o nouă variantă pentru R1200GS intitulată Rallye. Cu toate că, probabil, puțini dintre posesorii acestor motociclete big adventure abordează trasee dificile, ele devin mai capabile în off-road și îmbracă o costumație mai “dură”. De-a lungul anilor, Multistrada s-a transformat dintr-un model pentru turism sportiv într-unul care pare dispus să cucerească nisipul, nămoalele sau bolovanii. 1200 Enduro Pro e prezentat ca fiind “conceput pentru piloții îndrăzneți ce vor să exploreze zonele off-road”.

Cum imaginea este tot ceea ce contează în cazul acestei categorii de motociclete, și în cazul lui Enduro Pro acesta este domeniul unde s-a lucrat cel mai mult. “Pro” este de fapt o Multistrada Enduro cu o schemă de culori ce evocă nisipul, culoarea bej împletindu-se cu negrul din zona frontală, continuând cu rezervorul și șaua bicoloră. Pentru a da senzația unei siluete subțiri, subcadrul este vopsit în negru, la fel s-a întâmplat și cu carcasele ambreiajului și alternatorului.

Pentru a face față terenului dificil, Multistrada Enduro Pro e încălțată cu pneurile cramponate Pirelli Scorpion Rally, un tip de cauciuc ce a câștigat raliul Dakar, mult mai agresive decât Scorpion Trail ce echipează varianta standard. Pro are, de asemenea, un set de bare pentru protecție fabricate de Touratech și - ca orice Ducati ce se respectă - o evacuare ce pune în evidență sunetul motorului cu doi cilindri în L. În acest caz e vorba de una de titan de la Termignoni.

În rest, motocicleta este la fel ca și Enduro standard, cu motorul Testastretta DVT de 1200 cmc capabil de 152 cp la 9.500 rpm și cu un cuplu de 128 Nm la 7.500 rpm. Este echipată cu același control al tracțiunii, wheelie control, moduri de pilotaj, ABS pentru viraje, pilot automat, hill-hold control, suspensii semiactive și rezervor de 30 de litri.


Ducati Motor Holding S.p.A. este divizia de producție de motociclete a companiei italiene Ducati, cu sediul central la Bologna, Italia.