Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Ducati, KTM, Yamaha Europa întrerup producția
17 Mar

Ducati, KTM, Yamaha Europa întrerup producția

Publicat de: Motoboom

Pandemia de coronavirus afectează industria moto și sporturile cu motor în mai multe feluri. Mai mulți producători și-au suspendat activitatea, iar evenimentele sportive au fost anulate sau amânate.


KTM – cel mai mare producător din Europa – a anunțat că închide pentru două săptămâni porțile fabricii, întrucât depinde de furnizorii din nordul Italiei pentru anumite componente. Odată cu KTM se suspendă activitatea și în companiile subsidiare, adică Husqvarna și Gas Gas.


Yamaha Motor Europe a închis două fabrici unde se asamblau motociclete pentru competiții, una din Italia și alta din Franța, pentru două săptămâni, după care situația va fi reanalizată. „Producția la Motori Minarelli din Calderara di Reno (Italia) și  la MBK Industrie din Saint-Quentin (Franța) se oprește până pe 22 martie”, spune comunicatul de presă.


De asemenea, Ducati a oprit liniile de producție de la Borgo Panigale de pe 13 până pe 24 martie, în încercarea de a opri răspândirea virusului. Totuși, „activitățile ce implică dezvoltarea de noi produse continuă respecând regulile de conduită, folosind tehnologia inteligentă. Se vor implementa mai multe protocoale și acțiuni pe liniile de producție pentru a crește siguranța angajaților”. S-au închis și porțile fabricii Moto Morini situată la cca 25 km de Milano.


În MotoGP, cursa din Qatar a fost anulată, cea din Thailanda a fost amânată sine die, celebra cursă Isle of Man TT nu se va mai ține anul acesta, cursele programate în Franța și Spania din Campionatul Mondial de Superbike au fost reprogramate pentru luna octombrie, iar cursa de anduranță de 24 de ore de la Le Mans a fost amânată până pentru weekendul 5-6 septembrie.