Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
DRL, luminile cu LED pentru timpul zilei  - vesele sau încruntate
07 Ian

DRL, luminile cu LED pentru timpul zilei - vesele sau încruntate

Publicat de: Motoboom

Motocicletele nu sunt invizibile. Cu toate acestea, un studiu realizat în Europa a arătat că în 37% din accidentele în care a fost implicată o motocicletă și un alt autovehicul, șoferul care a cauzat accidentul a declarat că “nu l-a văzut pe motociclist”. 

Lumina aprinsă în timpul zilei a fost obligatorie pentru motociclete cu mult timp înainte ca aceasta să devină o obligație legală și pentru automobiliști. În ultimii ani, Daytime Running Lights, adică luminile pentru timpul zilei cu tehnologie LED au devenit un standard pe autovehicule și au diverse forme care le definesc personalitatea. Fiind un element de siguranță pasivă, se disting de la distanță, teoretic nu se ard niciodată (așa cum o face un bec cu filament) și consumă mult mai puțină energie.

În cazul motocicletelor Triumph, luminile pentru zi subliniază caracterul fiecărui model, cu o “față” ce se vrea prietenoasă dacă este vorba de cele din gama “modern classics”, sau încruntată, agresivă, gata de “atac”, dacă modelul face parte din gama roadsterelor sportive sau adventure.  

Triumph Rocket 3 are o față potrivită celei mai mari motociclete de serie din lume, care are un motor cu clilindreea de 2458 cmc. Cei doi “ochi” strălucesc în timpul zilei încadrați în partea superioară de lumina LED semicirculară, cu siglele T situate central, afișând o personalitate unică. Aceeași soluție este adoptată și pentru Scramblerele de 1200 cmc, unde este amplasat un singur far, soluția clasică, elegantă, fără vârstă.

Dacă Tiger Adventure 1200 folosește designul vechiului Tiger 800, cu o linie orizontală cu LED ce întretaie cele două faruri și amintește de insecte, noua serie Tiger 900 care a apărut în 2020 utilizează un DRL în formă de V cu sprâncenele unite. Noul bloc optic implementat modelului adventure arată determinarea, hotărârea cu care e gata să atace orice suprafață de rulare și orice distanță.

Street Triple RS, cel mai puternic și mai bine echipat model din gama Street cu trei cilindri de la Triumph, își arată însușirile și prin sprâncenele cu LED amplasate deasupra strălucitorilor și pătrunzătorilor ochi, o imagine caracteristică ce diferențiază această gamă.