Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
DGR 2018 - ecouri și rezultate
08 Oct

DGR 2018 - ecouri și rezultate

Publicat de: Motoboom

Gentleman’s Ride s-a continuat și anul acesta în același stil elegant și cu o dorință crescută a riderilor de a susține binecunoscutele cauze DGR (lupta împotriva bolilor bărbătești – cancerul de prostată și bolile mintale).


Cu un start la Piața Constituției, în ziua de duminică, 30 septembrie, peste 200 de rideri care au ocupat parcarea cu motociclete si scutere retro, neo retro si custom, s-au pornit intr-un ride de aproximativ 30 de km către Moșia Corbeanca. În ciuda prognozelor meteo descurajatoare, plimbarea a decurs exemplar, cu soarele deasupra noastră și cu mulțumire în suflet că spiritul caritabil nu este învins de capriciile vremii. S-a parcurs întregul centru al capitalei sub ochii privitorilor, pe ruta Piata Unirii-Universitate- Romana- Victoriei- Charles de Gaulle și s-a părăsit orașul pe podul Pipera. O mulțime de domni și doamne călare pe motociclete și scutere au dat nota de eleganță specifică DGR, iar prin această atitudine și asemenea prezență am reușit, credem noi, să mai alinăm puțin și percepția negativă a oamenilor asupra motocicliștilor. Plimbarea a fost, ca de obicei, exemplară, văzută de privitori cu admirație, fără incidente sau nereguli în trafic, cu zâmbetul pe buze și voie bună.


Coloana a fost condusă de un Triumph Bonneville Thruxton oferit de către Motoboom, susținătorul tradițional al DGR București. Motocicletele participante au fost deosebite și în număr mare, de la piese retro din anii 30-40 (scoase rar la lumină) până la creații unice ale constructorilor de custom și modele noi din zona neoretro.


Finish-ul a fost despre celebrarea reușitei ride-ului, despre bucuria strângerii de fonduri pentru cancerul de prostată și a bolilor mintale - aproape 7000 euro colectați în București – și despre socializare, empatie și prietenie între oameni cu aceleași principii și intenții generoase.


Primilor trei colectori de fonduri li s-au oferit din partea partenerilor Asfalt-uscat.ro (care a cedat și 30% către cauză din încasări) și Sketch my bike o serie de premii de mulțumire pentru implicarea de care au dat dovadă. Spre exemplu, un singur domn - Bogdan Tabetu a donat și a colectat peste 2100 euro, iar restul de participanți au contribuit până la strângerea sumei amintite mai sus. Implicarea participanților este de la an la an mai intensă și acest lucru face ca fenomenul să ia o și mai mare amploare.


Ne-am situat din nou, ca țară, alături de ride-urile din Timișoara, Cluj și Bistrița, în fața unor țări mult mai mari și mai dezvoltate (Rusia, Belgia, țările asiatice, etc.) iar asta dovedește că s-au dezvoltat un spirit caritabil și de uniune demne de laudă. La nivel global s-au strâns aproape 6mil.$ (6 mil. target) de la 113.000 de rideri înscriși din peste 600 de orașe din 90 de țări. Luăm parte în fiecare an la un event global, care demonstrează că există oameni frumoși care își iubesc semenii și care își exersează spiritul caritabil pentru cauze care salvează vieți.


La final ne-au bucurat cu un gig la firul ierbii cei de la The Crazy Plumbers, o trupă rockabilly-psychobilly care a încheiat DGR 2018 cu veselie, spirit împăcat, cu mulțumire în suflete și cu speranță   

            
Răzvan Buzoianu – organizator DGR Bucuresti.