Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
De ce ar trebui să investești într-un parbriz pentru motocicleta ta?
04 Mar

De ce ar trebui să investești într-un parbriz pentru motocicleta ta?

Publicat de: Motoboom

Ești pasionat de plimbările cu motocicleta și vrei să te bucuri de experiențe plăcute pe două roți, indiferent de vreme? Un parbriz ar putea fi accesoriul perfect pentru vehiculul tău, dacă vrei să atingi un nou nivel de confort și siguranță!
În cazul în care te întrebi cum te poate ajuta un parbriz sau dacă merită o astfel de investiție, experții Motoboom îți vor oferi mai multe informații utile în cele ce urmează. Te invităm să descoperi ce beneficii îți poate oferi un parbriz de calitate, cum să alegi modelul potrivit pentru motocicleta ta, dar și cum să-l instalezi în mod corect. Iată ce trebuie să știi!

Beneficiile instalării unui parbriz pentru motocicletă

Instalarea unui parbriz pe motocicletă este, în primul rând, o investiție practică. Iată de ce poate fi util să achiziționezi un astfel de accesoriu:

Te bucuri de o protecție optimă împotriva factorilor de mediu

Vântul, ploaia, zăpada sau praful îți pot afecta semnificativ vizibilitatea și confortul atunci când circuli pe două roți. Un parbriz bine ales te protejează de aceste elemente și îți permite să te concentrezi mai bine asupra condusului și să te bucuri pe deplin de întreaga experiență. Acest accesoriu deviază vântul de la piept și cap, reducând semnificativ disconfortul resimțit în timpul călătoriilor lungi. Totodată, un parbriz mai înalt poate oferi o protecție suplimentară împotriva ploii și a frigului, ajutându-te să te menții uscat, chiar și în condiții meteorologice nefavorabile. Așadar, dacă vrei să conduci motocicleta în siguranță pe ploaie, este indicat să achiziționezi un parbriz de calitate!

Îți sporești siguranța în trafic


Un parbriz adecvat nu îți oferă doar confort în timpul plimbărilor, ci și un plus de siguranță pe șosea. Acesta poate atenua forța unor lovituri minore cu insecte, resturi de pe carosabil sau pietre care pot fi aruncate în aer de către vehiculele din față, reducând riscul de accidentări ușoare. Totodată, parbrizul poate oferi și o oarecare protecție în caz de coliziuni minore, diminuând riscul de rănire.

Îți îmbunătățești vizibilitatea


Un parbriz pentru motocicletă transparent și bine întreținut poate îmbunătăți vizibilitatea în timpul condusului, permițându-ți să vezi mai clar drumul și obiectele din jur. Acest aspect poate fi deosebit de util în timpul călătoriilor pe drumuri murdare sau cu un trafic intens. De asemenea, un parbriz adecvat poate reduce reflexiile farurilor altor vehicule, ceea ce asigură o vizibilitate mai bună pe timp de noapte.

Îți personalizezi motocicleta

În cele din urmă, un parbriz poate fi și un element de stil. Pentru pasionați, motocicletele sunt adesea o extensie a personalității lor. Dacă acesta este și cazul tău, un parbriz  este o modalitate excelentă de a-ți personaliza vehiculul. Pe piață există o varietate de stiluri, forme și culori de parbrize pentru diverse tipuri de motociclete, astfel încât îți va fi ușor să găsești o variantă care se încadrează perfect în cerințele tale.

Cum să alegi parbrizul potrivit pentru motocicleta ta?

Dacă vrei să te bucuri de protecție, siguranță, confort în timpul conducerii și oportunități variate de personalizare a vehiculului tău, probabil te întrebi cum să alegi cea mai potrivită variantă. Există câțiva factori importanți pe care trebuie să îi iei în considerare înainte de a face o achiziție:
Tipul și caracteristicile motocicletei
Fiecare tip de motocicletă are anumite specificații, care pot influența modelul de parbriz potrivit. De exemplu, motocicletele sport necesită un parbriz cu un design aerodinamic, ce reduce turbulențele la viteze mari, dar, totodată, se încadrează perfect în aspectul motocicletei. Parbrizele pentru motocicletele cruiser sunt de obicei mai înalte și mai late, oferind o protecție maximă împotriva vântului și a intemperiilor, iar parbrizele pentru motocicletele touring oferă un echilibru între protecție și aerodinamică, fiind ideale pentru călătoriile lungi. Desigur, poți opta și pentru un parbriz moto universal, dacă îți dorești o variantă practică și avantajoasă.

Dimensiunile parbrizului

Parbrizul potrivit trebuie să aibă o înălțime adecvată, care să-ți asigure protecție maximă împotriva vântului și a altor elemente, fără să-ți obstrucționeze vederea. În general, se recomandă ca parbrizul să fie la nivelul nasului atunci când ești așezat confortabil pe motocicletă, pentru o experiență de condus sigură și confortabilă.

Materialul din care este confecționat parbrizul


Policarbonatul și acrilicul sunt cele mai comune materiale utilizate la fabricarea parbrizelor pentru motociclete. Policarbonatul se remarcă prin rezistența sa la impact (de 200 de ori mai mare decât sticla) și durabilitatea crescută. Pe de altă parte, acrilicul prezintă un aspect mai clar, este mai ușor de curățat și mai avantajos din punct de vedere al costului, dar nu este la fel de rezistent la impact precum policarbonatul.

Alte caracteristici

Forma, culoarea și curburile parbrizului pot influența, de asemenea, alegerea modelului. Parbrizele moto curbate pot oferi o mai bună protecție împotriva vântului, în timp ce modelele cu linii mai drepte pot fi mai potrivite din punct de vedere estetic pentru anumite modele de motociclete. Culoarea poate fi, de asemenea, un factor de luat în considerare, în funcție de preferințele tale și de estetica motocicletei.
Modalitățile de prindere și reglare a parbrizului sunt și ele importante. Spre exemplu, parbrizele reglabile sunt ideale dacă mergi pe distanțe lungi și în diverse condiții de vreme, deoarece permit o adaptare rapidă la schimbările de mediu. Ele pot fi ajustate pe înălțime și unghi, în funcție de preferințele tale.

Instalarea corectă a parbrizului

Pentru a te bucura de toate beneficiile pe care ți le pot oferi accesoriile pentru motociclete, instalarea trebuie să se realizeze corect. Cum poți face asta? Mai întâi, pregătește-te corespunzător. Nu toate parbrizele se instalează la fel, așa că citește cu atenție instrucțiunile producătorului. Asigură-te că ai toate instrumentele necesare la îndemână, precum chei și șurubelnițe, în funcție de modelul parbrizului și al motocicletei tale. Curăță cu atenție suprafața unde va fi montat accesoriul pentru a îndepărta orice impurități.
Apoi, poziționează parbrizul pe motocicletă conform instrucțiunilor. Fixează-l cu ajutorul șuruburilor și a piulițelor incluse în kitul de montare, iar apoi verifică dacă acesta este așezat corect și nu prezintă fisuri sau alte deteriorări. Dacă este nevoie, ajustează poziția parbrizului în funcție de preferințele tale. Nu uita să testezi parbrizul la viteze diferite pentru a te asigura că acesta nu vibrează și nu produce zgomot. Dacă ai nevoie de ajutor, apelează cu încredere la un profesionist!
Așadar, dacă alegi să investești într-un parbriz pentru motocicletă, te vei bucura de numeroase avantaje, de la un confort sporit în condiții de vreme nefavorabilă, până la un vehicul personalizat. Ține cont de recomandările noastre și nu ezita să ne contactezi dacă ai nevoie de mai multe informații sau recomandări! Nu uita că la Motoboom găsești o gamă variată de accesorii de calitate pentru motociclete, ATV-uri sau scutere, cu care îți poți pregăti vehiculul pentru aventuri de neuitat!