Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Damon Hypersport – motocicleta viitorului ce evită accidentele
15 Ian

Damon Hypersport – motocicleta viitorului ce evită accidentele

Publicat de: Motoboom

Saptămâna trecută, cu ocazia Salonului CES din Las Vegas, compania canadiană Damon a prezentat un foarte interesant model electric denumit Hypersport ce are câteva dotări revoluționare. În primul rând, ergonomia acestui model se schimbă cu ajutorul funcției “Shift”, printr-o singură apăsare de buton se modifică poziția scărițelor, a parbrizului, a șeii și a ghidonului. Ai trei motociclete diferite într-una singură prin aceste schimbări, adică poți opta pentru o poziție confortabilă dacă ai drumuri lungi de făcut, o poziție dreaptă pentru mersul în oraș, sau una aerodinamică pentru pilotaj sportiv.


“Am construit ceea ce își dorește fiecare pilot: o motocicletă care se adaptează la schimbările condițiilor de drum”, spune Jay Giraud, CEO Damon. Pentru inovațiile implementate pe Hypersport, acest model a câștigat la CES premiul “Best of Innovation” în categoria Vehicule Inteligente și Transport. O altă funcție remarcabiă poartă denumirea de CoPilot, un sistem de avertizare ce monitorizează prin radar ceea ce se întâmplă pe o rază de 360 de grade în jurul motocicletei și poate anticipa accidentele. Dacă este sesizat un pericol, sistemul alertează pilotul atât prin semnale vizuale afișate pe bord, cât și prin vibrații ale ghidonului, astfel încât acesta să aibă timp de reacție.


Și acum, partea pe care vor să o cunoască toți: cât prinde? Damon Hypersport impresionează și la capitolul performanțe: are un motor electric ce scoate mai mult de 200 de cai putere, un cuplu de 200Nm și o viteză maximă de peste 320km/h. Autonomia ajunge la 320km și în doar 20 de minute bateriile se încarcă la 80% din capacitate. Pentru comparație, Harley-Davidson LiveWire are o autonomie de 230km, se încarcă în 40 de minute la 80% și costă  29,799 dolari, în timp ce Damon Hypersport e semnificativ mai ieftină: 24,955 dolari. Mai multe detalii despre Damon Hypersport se pot afla accesând site-ul oficial.

 


Sursa: Damonxlabs