Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Dakar 2018, Etapa 5 – 820km și 13 ore în șa pentru Mani Gyenes
11 Ian

Dakar 2018, Etapa 5 – 820km și 13 ore în șa pentru Mani Gyenes

Publicat de: Motoboom

 820 km și 13 ore în șa pentru pilotul Mani Gyenes la Etapa 5 a Raliului Dakar 2018.

Așa cum a promis directorul sportiv Marc Coma la începutul concursului, cea de-a 40-a ediție a Raliului Dakar se dovedește infernală. Piloții parcurg zilnic sute de kilometri prin dune și canioane, cu navigație complicată sau capcane precum așa numitul nisip “fesh-fesh”. Acest nisip arată de la distanță ca o pulbere foarte fină, dar când ajungi deasupra lui se comportă ca un nămol.


Deja 21 de piloți au abandonat cursa, printre ei fiind chiar și campionul din 2017, Sam Sunderland, pilotul oficial Red Bull KTM, care câștigase deja două etape. În Etapa 4, pilotul britanic în vârstă de 28 de ani căuta un punct de control în deșertul peruvian când a căzut cu motocicleta, apoi fost evacuat cu elicopterul. În urma investigațiilor și a durerilor de spate, pilotul a decis să se retragă din concurs.


Nici pilotul român Mani Gyenes nu a avut cea mai bună zi și a pierdut timp în urma unei căzături mai serioase de pe motocicleta. Din fericire, nici el și nici motocicleta nu au suferit daune majore. Pilotul a ajuns cu bine la Arequipa (Peru) după ce a plecat la ora 5,30 dimineața în cursă și a stat pe motocileta nici mai mult nici mai putin decat 13 ore, ore petrecute în șa și în scărițe. Distanța pe motocicleta pe care au avut-o de parcurs piloții în această etapă ar fi trebuit să fie 774 km, însă cu o ocolire s-a ajuns la 820 km.


Etapa 5 a fost câștigată de pilotul Adrien van Beveren (Yamalube Yamaha Official Team), urmat de Kevin Benavides (Monster Energy Honda Team) și pilotul Matthias Walkner (Red Bull KTM Factory Team). Pilotul român Mani Gyenes (Autonet Motorcycle Team) a terminat pe locul 28.