Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Dakar 2018, Etapa 10 – Walkner preia conducerea clasamentului general
17 Ian

Dakar 2018, Etapa 10 – Walkner preia conducerea clasamentului general

Publicat de: Motoboom

Pilotul Matthias Walkner (KTM) preia conducerea in clasamentul general al Etapei a 10-a, Raliul Dakar.


Cursa Etapei 10 din Raliul Dakar (Salta - Belen), care a avut o distanță totală de 797 km - 373 de probă specială și 424 km de legătură - s-ar putea să fi fost runda decisivă. Cursa a avut un traseu cu dune, canioane, traversări de râuri, capcane la capitolul navigație GPS off-road și o temperatură a aerului de până la 43 de grade Celsius.


Raliul Dakar-ul nu îi iartă nici pe cei mai buni, dovadă fiind greșelile piloților de top de la Honda și Yamaha, favoriții între care trebuia să se dea lupta pentru primul loc in cursa. Cu zece km înainte de sosire, din cauza unei erori de navigație, Benavides (Honda) – locul secund in clasamentul etapei la acel moment – s-a tot învârtit căutând drumul corect și a pierdut o oră. Toate privirile s-au întors spre pilotul Van Beveren (Yamaha) și în timp ce era filmat din elicopter, cu numai trei km înainte de finish, lovește o piatră și cade violent. Încearcă să se urce pe motocicleta, dar durerile nu îl lasă și este nevoit să se retragă din cursa.


Cu numai patru etape înainde de final, pilotul Matthias Walkner (KTM) preia conducerea în clasamentul realizat și are un avans de 40 min față de pilotul Joan Barreda (Honda). După ce a luat startul pe proba specială la ora locală 5:27:30, pilotul Mani Gyenes a terminat cursa în 6h 07min 48sec, locul 30 in clasamentul etapei si 25 la general.