Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Dakar 2017: Ultimele trei etape
16 Ian

Dakar 2017: Ultimele trei etape

Publicat de: Motoboom

Etapa 10 s-a desfasurat intre Chilecito si San Juan avand o lungime totala de 751 km iar 449 dintre acestia au fost parcursi in regim de proba speciala. O proba in care navigatia a avut un rol important, mai ales pentru riderii de la moto si quad, traseul devenind imposibil de parcurs din pricina temperaturilor de peste 45°C.

La sfarsitul probei, Sebastien Loeb a obtinut cea de a patra victorie din aceasta editie a Dakarului, dar dupa verificarea GPS-ului s-a dovedit ca cel mai rapid pe proba a fost in realitate Stephane Peterhansel.

Mr. Dakar a terminat initial proba cu 7 minute in spatele lui Loeb. Insa timpul pe care l-a petrecut cu motociclistul Simon Marcic, in urma incidentului in care au fost implicati, i s-a scazut si astfel Peterhansel nu doar a castigat proba, dar a si redevenit liderul la general.

In rally-raid cand vezi pe cineva care are nevoie de asistenta medicala, ramai cu cel ranit pana la sosirea unui echipaj medical. Timpul pe care l-ai pierdut pentru o urgenta medicala ti se scade automat dupa ce se verifica cat ai fost stationat in respectivul loc.

Sam Sunderland ramane lider in pofida unei zile complicate in care a terminat speciala la 17 minute diferenta de Joan Barreda.

Pablo Quintanilla, aflat pe doi la general, la km 400 a fost nevoit sa se retraga din raliu.

Pentru Mani Gyenes si Marcel Butuza etapa 10 a fost cea mai dura din aceasta editie a Raliul Dakar si asta din cauza temperaturilor extrem de ridicate, Mani reusind sa termine pe pozitia 15 iar Marcel pe pozitia 96.

Etapa 11 s-a desfasurat intre San Juan si Rio Cuarto avand o lungime totala de 754 km iar 286 dintre acestia au fost parcursi in regim de proba speciala.

Sebastien Loeb a avut din nou o zi buna, reusind sa castige penultima etapa din acest sezon fiind urmat de coechipierul sau Stephane Peterhansel cu doar 18 secunde diferenta.

Cu doar o etapa ramasa Team Peugeot Total ocupa primele trei pozitii din clasamentul general. Stephane Peterhansel conduce si are un avans de peste 5 minute in fata lui Loeb, iar pe locul trei se afla Cyril Despres.

La clasa moto, Joan Barreda reuseste inca o victorie de etapa urmat de P. Goncalves si A. Van Beveren. Cu toate acestea pilotul britanic Sam Sunderland ramane lider in clasamentul general.

Mani Gyenes termina etapa pe locul 20, iar Marcel Buturza locul 67.

Sambata 14 ianuarie Raliul Dakar 2017 ajunge la final.

La varsta de 27 ani, Sam Sunderland (KTM) castiga Raliul Dakar 2017, devenind primul pilot britanic invingator la Raliul Dakar, urmat de Mattia Walkner pe locul doi si Farres Guell pe trei, echipa KTM dominand din nou cel mai prestigios raliu din lume.

Pilotul Honda, Joan Barreda ocupa locul 5 cu o diferenta de 43 de minute fata de liderul in clasament.

Evolutia lui Mani Gyenes a fost una remarcabila. Cu probleme in prima etapa din cauza lipsei cauciucurilor adecvate, cu o penalizare de o ora ce l-a trimis direct pe locul 29, Mani a reusit sa termine Dakarul pe pozitia 17.

La categoria auto, Stephane Peterhansel reuseste cel de al 13-lea titlu in Raliul Dakar, urmat legenda WRC Sebastien Loeb si Cyril Despres.
Anul acesta Raliul Dakar a fost una dintre cele mai imprevizibile și grele editii din istorie, cu temperaturi de peste 45 de grade, furtuni si doua etape anulate din cauza inundatiilor si alunecarilor de teren.

Mai jos aveti clasamentul general final (top 3) al Raliului Dakar 2017 precum si rezumatele video ale ultimelor trei etape:

Clasa Moto:
1. Sam Sunderland (KTM) 32h6m22s
2. Matthias Walkner (KTM) +32m
3. Gerard Farres (KTM) +35m40s

Clasa Auto:
1. Stéphane Peterhansel (Team Peugeot Total) 28h49m30s
2. Sébastien Loeb (Team Peugeot Total) +5m13s
3. Cyril Despres (Team Peugeot Total) +33m28s

Clasa Camioane:

1. Eduard Nikolaev (KAMAZ) 27h58m24s
2. Dmitry Sotnikov (KAMAZ) +18m58s
3. Gerard de Rooy (IVECO) +41m19s

Clasa Quad:
1. Sergey Karyakin (Yamaha) 39h18m52s
2. Ignacio Casale (Yamaha) +1h14m51s
3. Pablo Copetti (Yamaha) +4h20m19s

Clasa UTV:
1. Leandro Torres (Polaris) 54h01m50s
2. W. Fujiang (Polaris) +04h42m34s
3. M. Ravil (Polaris) +06h05m35s