Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Cum va arăta noul Triumph Daytona?
22 Mar

Cum va arăta noul Triumph Daytona?

Publicat de: Motoboom

După cum se știe, Triumph intră în hora serioasă a sporturilor moto, mai precis în Moto2, unde va fi din 2019 furnizorul oficial al tuturor motoarelor folosite de echipele participante. Odată cu dezvoltarea acestui propulsor, se pune întrebarea firească: vom vedea un nou Daytona cu motorul 765?


În cazul modelelor de la Triumph, trebuie să fim cu mare băgare de seamă, întrucât britanicii vor deliberat să creeze puțină confuzie. Dacă nu ești atent, lesne se pot confunda denumiri ca Street Speed, 675/765, XRx/XRt, XCx/XCa și așa mai departe. Daytona 675 lipsește cu desăvârșire din oferta pentru 2018 de pe site-ul oficial, unde ar fi trebuit să îl găsim la categoria “Roadsters & Supersports”. Motivul este simplu: nu îndeplinește normele Euro4. Și nu este numai cazul său, ci și al rivalilor precum Honda CBR600RR, Suzuki GSX-R600 sau Kawasaki ZX-6R. Teoretic, de la 1 ianuarie 2018, ele nu mai pot fi vândute în UE, însă în urma unor derogări s-a prelungit perioada de grație până la 31 decembrie a.c., timp în care distribuitorii ar trebui să-și lichideze stocurile. Așadar, dacă sunteți în căutarea unei motociclete supersport pe cale de dispariție, puteți găsi așa ceva la prețuri promoționale.


Această clasă, a motocicletelor supersport, a apărut în 1987, cu motociclete înmatriculabile ce aveau multe din caracteristicile celor pentru circuit: foarte rapide, aerodinamice, puternice, cu tehnologii implementate din lumea curselor. În ultimii ani, cererea pentru ele a scăzut, clienții s-au reorientat spre gama adventure, clasică sau roadster. Dacă nu sunt vânzări, nu este nici interesul producătorilor să dezvolte noi motoare conforme normelor Euro 4, cercetarea și dezvoltarea ar implica costuri ce nu s-ar justifica.


Însă, Triumph are un asemenea motor, este vorba de tricilindrul de 765cmc folosit pe Street Triple, capabil de 123cp și un cuplu de 77Nm. Mai e nevoie de un cadru, suspensii și sistemele electronice. Iar cu intrarea în Moto2 se creează toate premisele pentru apariția unui nou Daytona 765. Îl vom vedea, și dacă da, când se va întâmpla asta?


“Suntem implicați în producerea unei motociclete Daytona pentru acest an? Ca să fiu sincer, răspunsul e nu”, a declarat Miles Perkins, Head of Brand Management la Triumph. “Însă este aceasta o oportunitate pentru un termen lung? Da, este”, a completat el.