Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Cum ia virajele Yamaha Niken. VIDEO
14 Mar

Cum ia virajele Yamaha Niken. VIDEO

Publicat de: Motoboom

Yamaha a făcut public un nou filmuleț în care explică amănunțit partea tehnică a suspensiei de față cu care este echipată motocicleta Niken, prima motocicleta de serie din lume cu două roți pe față. Tehnologia revoluționară vrea să ofere senzații nemaîntâlnite până acum pe viraje, combinând stabilitatea celor trei roți cu plăcerea înclinării. Sistemul LMW (Leaning Multi Wheel) e agil, se înclină în curbe natural, ca orice altă motocicleta și – spre deosebire de alte sisteme cu două roți pe față, prezente pe scutere – păstrează roțile paralele permanent.


Acest sistem LMW Ackerman brevetat e de fapt un paralelogram cu brațe de legătură, cu care se poate merge și foarte sportiv. Nu numai că roțile stau paralele permanent, dar nici distanța dintre ele nu se modifică atunci când sistemul e înclinat. Furca are câte două jambe pe fiecare parte, cea din față e responsabiă pentru direcție, cea posterioară pentru absorbția șocurilor. Cei de la Yamaha promit că motocicleta Niken se înclină fără efort (până la 45°) și că schimbările bruște de direcție se realizează ca și în cazul motocicletelor convenționale.


Motocicleta Yamaha Niken a fost lansată în toamna anului trecut la salonul de la Milano. Are motorul suplu cu trei cilindri de pe MT-09 care ne-a impresionat plăcut atunci când l-am testat prin echilibrul dintre cuplu și putere. Niken va fi disponibil la MotoBoom din această primăvară la un preț ce urmează a fi comunicat.