Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Cu ce se diferențiază Can-Am Maverick Sport 2019 de restul clasei
06 Iul

Cu ce se diferențiază Can-Am Maverick Sport 2019 de restul clasei

Publicat de: Motoboom

Cei de la Can-Am au creat impresionante vehicule side-by-side precum Maverick X3 care au impus – cu puterea motoarelor și cursa suspensiilor - noi standarde în segmentul sportiv. Rivalii de la Polaris nu s-au lăsat mai prejos și au venit pe piață cu variata gamă RZR, de la vehicule “Trail” late de 50 de inch, la cele Sport cu lățimea de 60 de inchi. În 2018 a fost din nou rândul canadienilor de la Can-Am să riposteze și au introdus noile Maverick Trail, late de 50 de inch (1270mm). 


Can-Am Maverick Trail are două versiuni de motorizare, de 800cmc și de 1000cmc. Fiind îngust, se strecoară prin anumite zone, însă micile dimensiuni, precum și cursa limitată a suspensiilor, impun anumite limite privind confortul și stabilitatea. Din fericire, aceste mici neajunsuri au fost remediate odată cu apariția lui Can-Am Maverick Sport 2019, care este cu 10 inch mai lat și are și o altă cursă a suspensiilor.


Can-Am Maverick Sport 2019 duce la un alt nivel confortul, manevrabilitatea și performanțele motorului deja dovedite de seria Maverick Trail. Suspensia cu brațe amplasate în forma literei A pentru toate roțile a fost reproiectată, e mai mare și mai rigidă, vehiculul fiind stabil în orice condiții. Amortizoarele sunt Fox 2.0 Podium și au o cursă de 11,5 inch pe față și 12 inch pe spate.


Există două versiuni Maverick Sport care sunt dotate cu direcție asistată electronic, precum și varianta de bază, căreia îi lipsește această echipare. În ceea ce privește motorizarea, toate au motorul de 976cmc cu doi cilindri în V, cu injecție electronică și răcire cu lichid, însă versiunea de bază scoate din acest motor 75 de cai, în schimb cele cu inițiala R se bucură de tehnologia împrumutată de la Maverick X3 și scot 100 de cai putere. E vorba de altă carcarsă a filtrului de aer, setări diferite ale injecției și ale transmisiei CVT, alte galerii de evacuare.


Transmisia cu variație automată acționează permanent asupra tuturor roților. Cei de la Can-Am au încorporat și acestor modele  diferențialul blocabil pentru puntea față Visco-Lok Quick Engagement. Can-Am Maverick Sport 2019 va fi disponibil la MOTOBOOM la un preț ce urmează a fi comunicat.