Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Colove 800x – chinezii vor să intre în segmentul adventure din Europa
19 Feb

Colove 800x – chinezii vor să intre în segmentul adventure din Europa

Publicat de: Motoboom

 

În cadrul unui eveniment online petrecut săptămâna aceasta, producătorul chinez Colove a anunțat că pregătește un nou model crossover având un motor cu doi cilindri în paralel. Va fi gata la sfârșitul anului și în planurile de extindere a vânzărilor de este vizată și piața europeană.

Motocicleta echipată cu genți laterale și topcase este 500x, care are un design “inspirat” de cel mai vândut model din clasa ADV (BMW 1250 GS) și un motor precum cel de la Honda CB500. În același stil cu care chinezii ne-au obișnuit, pentru viitorul Colove 800x, au fost prezentate schițe cu trei variante ale aspectului C, B și A: prima seamănă izbitor cu Yamaha Tenere 700, a doua este o copie după Triumph Tiger 900 Rally și ultima are elemente preluate evident de la Suzuki V-Strom 650XT.   

“Interesantă” sau poate la limita legalității este arhitectura motorul cu doi cilindri care va echipa Colove 800x, care e similar cu propulsorul LC8 de la KTM (prezent pe Duke și Adventure 790) atât la cilindree, cât și la alezaj și cursă, adică 88 mm cu 65,7 mm. De altfel, KTM chiar fabrică acest motor în China având un parteneriat cu CF Moto.

Pentru viitorul 800x, cei de la Colove promit dotări cu sisteme electronice de top precum ABS pentru viraje, bord cu TFT și sistem de navigație inclus, quickshifter, control al tracțiunii și mai multe moduri de pilotaj.