Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
CES Las Vegas 2018 – scutere pliabile produse în Europa
10 Ian

CES Las Vegas 2018 – scutere pliabile produse în Europa

Publicat de: Motoboom

 Scuterul inteligent pliabil produs în Europa, vedeta la CES Las Vegas 2018!


După cum spuneam și ieri, zilele acestea are loc în Las Vegas cel mai important salon expozițional pentru produse electronice. Compania Ujet ce își are sediul în Luxemburg prezintă cu această ocazie un scuter inteligent, cu motor electric, ce se poate împacheta pentru a fi transportat mai simplu în portbagajul mașinii, în tren/metrou, sau pentru depozitare.


Scuterul este construit cu un cadru asimetric și cu articulația în centru. Scuterul Ujet se pliază foarte simplu și poate fi luat oriunde, ca un geamantan. Datorită aliajelor și a fibrei de carbon, cântărește numai 32 kg, fără baterie. Sunt disponibile două feluri de baterii, una de 11 kg și alta de 17 kg, scuterul ajungând astfel la o greutate de 49 kg. Puterea e de 4 kW (5,44 cp), are un cuplu maxim de 90 Nm, viteza maximă e limitată la 45 km/h și are o masă maximă de 120 kg. Bateriile se încarcă în două ore și au o autonomie de până la 150 km.


Interesantă este construcția roților, ce renunță la convenționalele axe și rulmenți, fiind amplasate pe bucșe izolante. Soluția face ca și discurile de frână, câte unul pentru fiecare roată, să fie montate perimetral, prinse pe jantă. Inovațiile de pe partea mecanică sunt completate cu ultimele tehnologii în materie de comunicații: scuterul Ujet este echipat cu GPS, WiFi, Bluetooth, 3G. Asta înseamnă că bordul poate fi conectat la un dispozitiv mobil (smartphone, tabletă) pentru a fi configurat sau pentru a diagnostica vreo problemă. Mai mult decât atât, scuterul are integrate și difuzoare ce se pot conecta la smartphone.


Scuterul Ujet a fost puse deja în vânzare de la sfârșitul anului 2017 în Europa și sunt disponibile în șase culori: Concorde White, SoHo Grey, Piccadilly Blue, Uptown Black, Bel Air Blue și Shibuya Gold. Mai multe detalii despre scuter, pe site-ul producătorului.