Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Caterpillar va construi vehicule utilitar-recreaționale
20 Oct

Caterpillar va construi vehicule utilitar-recreaționale

Publicat de: Motoboom

Cunoscută în special pentru basculantele, tractoarele, utilajele supradimensionate, dar și pentru haine sau bocanci, corporația Caterpillar a anunțat că va intra pe piața vehiculelor side-by-side începând cu anul viitor. În acest scop, firma a semnat un acord cu cei de la Textron Specialized Vehicles. Textron sunt cei care fac, printre altele, snowmobilele și vehiculele Arctic Cat, elicopterele militare și civile Bell, dar și avioane cu reacție. Textron Specialized Vehicles Inc. (TSV) este divizia Textron Inc. ce a cumpărat în primăvara acestui an compania Arctic Cat, o tranzacție în valoare de 247 milioane de dolari.


Primul side-by-side pe care îl vor construi împreună Caterpillar și TSV va putea transporta până la 450kg de unelte și materiale în benă și va avea o sarcină de remorcare de până la 900kg. De asemenea, pilotul și pasagerul va avea la dispoziție suficient spațiu pentru picioare și în zona capului, astfel încât nici cei mai înalți să nu aibă vreo nemulțumire.


“Vehiculele utilitare CAT vor avea performanțe deosebite, stabilitate atunci când sunt încărcate la maxim, fiabilitate superioară, vor fi silențioase și vor oferi piloților un mediu spațios. Vom avea vehicule ce vor servi atât pentru muncă și exploatare, cât și petru recreare”, a declarat Steve Schoening, product manager.