Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Cât costă second-hand o motocicletă pregătită pentru Isle of Man TT
10 Ian

Cât costă second-hand o motocicletă pregătită pentru Isle of Man TT

Publicat de: Motoboom

După cum știți, Isle of Man TT (Tourist Trophy) sunt cursele stradale ce se țin anual la sfârșitul lunii mai – începutul lunii iunie pe Insula Man încă din 1907. Este văzut ca fiind cel mai  periculos eveniment din lume. 252 de participanți și-au găsit sfârșitul în aceste curse, piloții care concurează aici fiind considerați adevărați eroi.


Un clasament din toate timpurile al producătorilor implicați în TT e dominat de Honda (peste 250 de victorii), urmată de Yamaha (peste 230 de victorii), Suzuki (peste 100 de victorii), Norton (peste 90 de victorii) și Kawasaki (peste 40 de victorii).  Un alt producător care ia parte la eveniment, Tyco BMW – echipa de fabrică BMW – are un parteneriat cu TAS Racing Team și din 2014 participă cu modele S1000RR.


În 2018, Tyco BMW a pregătit o motocicletă pentru Michael Dunlop, unul din cei mai de succes piloți participanți la TT. Acum acest S1000RR HP4 se găsește de vânzare la Charles Hurst Motorrad la un preț de 52.760 euro. Cu ce se diferențiază această motocicletă de restul modelelor S1000RR HP4, pe lângă inscripțiile Tyco BMW Team și numele sponsorilor de pe carene:

 


  • cadrul, jantele și carenele sunt din fibră de carbon
  • face parte dintr-o serie limitată
  • are motorul dedicat curselor SBK de 215 cai putere
  • e dotat cu frânele Brembo GP4-PR pentru WSBK pe față și pe spate Brembo WSBK cu patru pistonașe
  • suspensiile provin de la Ohlins: furca FGR 300 WSBK și amortizorul Ohlins TTX 36 GP
  • Unitatea Electronică Centrală e diferită de cea instalată pe modelul de fabrică
  • are sistem de evacuare integral Akrapovic 4-2-1 WSBK din fibră de carbon
  • frâna de motor și sistemul de control al tracțiunii au 7 setări +/-
  • dotările includ moduri de pilotaj, start asistat, cronometru pentru tur, instrumente de înregistrare a datelor, buton WSBK care ajută pilotul la un mai bun control pe circuit

 

În prețul de peste 50.000 euro cumpărătorul primește un covoraș special pentru garaj, stander, dar și suport tehnic pentru ajustarea suspensiilor, dacă dorește să participe la concursuri cu motocicleta achiziționată.

 

Sursa: Charles Hurst Motorrad