Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Can-Am: ce este nou în 2024?
02 Oct

Can-Am: ce este nou în 2024?

Publicat de: Motoboom
Can-Am continuă să impresioneze entuziaștii de aventuri pe 4 roți cu noile sale modele de ATV-uri și SSV Can-Am. Cu o istorie bogată în inovații și performanță, Can-Am își consolidează poziția de lider în domeniu prin lansarea unei game îmbunătățite de vehicule care vor reuși să redefinească standardele industriei.
Printre cele mai notabile surprize pentru linia Can-Am 2024 sunt noile modele SSV Maverick R MY24 sau Traxter, puternice și versatile, echipate cu motoare potente, capabile să ofere performanțe de top pe terenuri dificile. Suspensia de înaltă calitate și frânele premium, asigură o manevrabilitate excepțională și control total în orice condiții.
Pentru aventurierii care preferă experiența pe ATV, Can-Am vine cu modificări esențiale și modele up-gradate la noile cerințe de pe piață, precum Outlander G3L ABS - un ATV spațios și confortabil cu caracteristici premium. Din punct de vedere al design-ului, 2024 vine și cu noi scheme cromatice menite să pună și mai mult în evidență, liniile agresive ale noilor modele de SSV-uri și ATV-uri Can-Am.
Așadar, în rândurile de mai jos vă propunem să parcurgem împreună noutățile din gama 2024 de ATV-uri și SSV-uri Can-Am.

Noutăți SSV-uri 2024

Noi Pachete Maverick

Printre cele mai notabile apariții este noul pachet de echipare disponibil acum pentru Maverick MAX X rc Turbo RR 2024. Principalele caracteristici ale acestui model este motorul de 200 CP, amortizoarele spate FOX 3.0 PODIUM RC2, un sistem de monitorizare a curelei, un display digital de 7,6 inchi (19,3 cm) cu tastatură. Pachetul continuă cu grafică și scaune din pachetul X, centuri de siguranță în 4 puncte și perne pentru umeri, toate purtând semnătura și logo-ul Can-Am.


Modelul 2024 propune faruri cu LED, jante din aluminiu de 15 inchi (38,1 cm), anvelope Maxxis Liberty de 32 inchi (81,3 cm), protecție frontală, uși decupate, plafon din aluminiu, bară de protecție, cârlig de tractare spate și troliu cu o capacitate de peste 2 tone. Mai putem aminti scutul de protecție sub diferențial, protecție brațe față/spate din HMWPE și protecții laterale din UHMWPE.

Din punct de vedere vizual, Maverick MAX X rc Turbo RR 2024 vine și cu un nou design cromatic Hybrid White & Legion Red - o grafică ce va pune în valoarea liniile agresive ale acestui model de referință pentru off-road extrem.

O altă noutate substanțială apare în pachetul DS de la Maverick. Astfel, cel mai vechi producător de sisteme de suspensie de înaltă performanță din lume SHOWA, va fi disponibil și pe noile modele, având următoarele caracteristici:

Tip amortizare: Gaz de înaltă presiune (HPG) cu arc de preîncărcare ajustabil la +/- 20 mm;
Diametru: 1,5 inchi (3,8 cm)
Tip sistem: rulmenți sferici.

Beneficii noi cu Traxter

La capitolul UTV Can-Am avem noutăți și la Can-Am Traxter. Așa că, din anul 2024 sistemul D.E.S.S. KEY RF de cheie digitală cu securitate , butonul Start/Stop va fi disponibil în pachetul standard pentru toate modelele Traxter XU. În plus, apare și noul sistem de limitare a vitezei de la 30 și până 100 km/h, ajustabil din 5 în 5 km.

Modele noi Maverick R MY24

Arată cine e șeful cu cel mai bun vehicul de teren SSV. Maverick R a fost proiectat să domine și să depășeasca limitele în off-road. Așa că, pune-ți centura de siguranță și bucură-te de experiențe uimitoare la bordul unui monstru pe 4 roți pregătit să fie la cel mai înalt nivel și în 2024.
Construit pentru a livra performanțe extreme sub învelișul unui design ultra modern, noul Maverick R 2024 propune un ADN sportiv pur fără compromisuri, cu proporții perfecte și o siluetă impunătoare, inspirată din curse. La toate acestea se adaugă noua tehnologie de iluminare LED pentru vizbilitate sporită, alături de integrarea uniformă a gamei de accesorii Maverick pentru un impact vizual de neegalat.

Din punct de vedere al performanțelor, Maverick R dispune acum de ROTAX® 999T - cel mai puternic motor văzut vreodată în industria SSV! Noul motor turbo charged cu 3 cilindri în linie de 999 cmc, a fost reconstruit de la zero pentru a dezvolta cu 40 cp mai mult decât versiunea precedentă, ajungând acum la valoarea impresionantă de 240 cp!

Rotax® oferă și prima transmisie automată off-road din lume cu dublu ambreiaj de înaltă calitate, pentru a oferi performanțe de neegalat. Acum ai posibilitatea să schimbi automat vitezele sau manual cu ajutorul padelelor de la nivelul volanului. În plus, transmisia este asociată cu modurile diferite de condus care schimbă performanțele motorului în funcție de preferințele pilotului.

Și dacă tot suntem aici, trebuie să știi că noul Maverik R 2024 propune 4 moduri de condus, împărțite astfel: Normal, Sport, Sport + și modul Personalizat (presetat manual) - toate acestea gestionând DPS-ul, Motorul, Transmisia, Suspensia și Diferenţialul.

Culori noi Can-Am SSV 2024

Din punct de vedere al culorilor, 2024 vine cu o serie nouă de scheme cromatice, împărțite astfel:
Hyper Silver & Legion Red: disponibil pe modeleleTraxter X mr HD10 și Maverick X mr Turbo RR;
Fiery Red: disponibil pe modelele Maverick Sport DPS 1000R, Maverick Sport MAX DPS
1000R T, Maverick Trail DPS 700 T și Maverick Trail DPS 1000 T;
Hybrid White & Legion Red: disponibil pe modelele Maverick MAX X rc Turbo RR și Maverick X rc Turbo RR;
Fiery Red & Hyper Silver: disponibil pe modelele Maverick MAX X rs Turbo RR, Maverick X rs Turbo RR și Maverick MAX X rs Turbo RR;
Wildland Camo: disponibil pe modelul Can-Am Traxter Limited HD10;
Triple Black: disponibil pe modelele Commander XT 1000R și Commander MAX XT 1000R.

Noutăți ATV-uri 2024

Modele noi și îmbunătățiri la ATV-uri

2024 vine cu o serie de upgrade-uri la noile modele de ATV Can-Am Outlander care inclcud un nou limitator de viteză de la 30 și până 100 km/h, ajustabil din 5 în 5 km, dar și apariția sistemului de transmisie Visco-4Lok pe toate modelele de ATV Outlander Max 6x6 (cu excepția versiunii de 450 cc 1-Up). Printre beneficiile acestui sistem putem enumera un cuplu rapid și precis, alături de posibilitatea activării diferențialului direct în timpul mersului.

În plus, printre dotările de fabrică vor face parte acum anvelopele ITP Terracross de 26 inchi (66 cm) incluse pe modelele Outlander MAX 6x6 650 și Outlander MAX 6x6 1000, alături de    sistemul D.E.S.S. KEY RF de cheie digitală de securitate cu butonul Start/Stop. Tot din 2024, motorul Rotax® 650 cc va rămâne valabil doar pe modelele Outlander MAX XT-P T ABS, Outlander 6x6 / MAX 6x6 XU+ T, Renegade și Renegade X xc T ABS.

În schimb există și o serie de ATV-uri care nu vor suferi modificări pentru 2024. Acestea sunt Renegade 110 EFI (3CPC), Renegade X xc 110 EFI (3LPB), DS 250 (3JPB) și Outlander 6x6 XU+ 450 T (4XPA).

Gama Outlander G3L ABS

Noua generație Outlander G3L ABS se referă doar la noile versiuni Outlander 500 și 700. Litera L – pentru Light – desemnează gama de dimensiuni medii, adică cilindree medie. Pentru 2024, Can-Am simplifică situația prin dezvoltarea unui singur motor nou de 650 cmc comun cu 500 și 700. Desigur, puterea va diferi de la un model la altul: 40CP pentru Outlander 500 și 50CP pentru Outlander 700. Versiunile care vor primi această nouă configurație cu ABS sunt: Outlander DPS 500 T ABS, Outlander DPS 700 T ABS, Outlander MAX XT 700 T ABS și Outlander PRO XU HD7 T ABS.

Cu noul Outlander G3L ABS, Can-Am explorează controlul dinamic al frânării. De exemplu, 2024 Outlander va menține temporar presiunea de frânare atunci când detectează o înclinare. Se numește HHC – control anti-răsturnare și este un sistem folosit de ani de zile la automobile. Sistemul HDC va controla viteza la coborâri.

Datorită senzorilor prezenți pe toate cele patru roți, Outlander G3L ABS va beneficia și de controlul dinamic al tracțiunii. Astfel, computerul transferă cuplul roților din față și din spate pentru o tracțiune mai bună. În cele din urmă, un limitator de viteză vă va permite să o setați între 30 și 100 km/h. Această limitare este activată cu cheia RF D.E.S.S.

Culori noi ATV Can Am

Din punct de vedere al pachetelor cromatice, anul 2024 vine cu o serie de culori care arată foarte bine pe noile modele de ATV Can-Am, astfel:
Legion Red: disponibil pe modelele Outlander (MAX) DPS 1000R și Outlander (MAX) DPS 1000 T;
Hyper Silver & Legion Red: disponibil pe modelele Outlander X mr 1000R și Renegade X mr 1000R;
Hyper Silver & Neo Yellow: disponibil pe modelele Outlander MAX XT-P 650 T, Outlander MAX XT-P 1000 T și Outlander MAX XT-P 1000 R.

Așadar, Can-Am rămâne fidel angajamentului său față de inovație și calitate, oferind și pentru anul 2024 opțiuni variate pentru a satisface pe toată lumea. Cu noile modele de  ATV-uri și SSV Can-Am, brandul canadian continuă să-și consolideze poziția ca lider incontestabil în industria off-road, oferind performanță, confort și fiabilitate pentru toți pasionații de aventuri în natură.

Motoboom va fi printre primele firme din țară care vor aduce în România noua gamă 2024 de SSV-uri și ATV Can-Am. Așa că fii pe fază, abonează-te la newsletter-ul nostru sau urmărește-ne pe facebook și instagram pentru a fi la curent cu toate noutățile din lumea off-road-ului pe 4 roți!

Articole asemanatoare