Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Can-Am a lansat noua gamă Maverick Sport
04 Apr

Can-Am a lansat noua gamă Maverick Sport

Publicat de: Motoboom

Așa cum spuneam într-un articol ieri, Can-Am surprinde prin lansarea neanunțată nu a unui model SSV, ci a unei întregi game de vehicule off-road side-by-side ce poartă numele de Maverick Sport. Probabil aceste lansări neașteptate, fără filmulețe teaser sau alte detalii precedente, au rolul de a nu lăsa concurența să reacționeze.


Maverick Sport se poziționează între Maverick Trail și Maverick X3 și sunt echipate cu motorul de 976cmc Rotax cu doi cilindri în V amplasat pe puntea spate. Vor fi trei variante, cu echipări diferite: Maverick Sport 1000, Maverick Sport DPS 1000 și Maverick Sport DPS 1000R, clienții având de ales între motorul variantei de bază ce scoate 75 de cai putere sau – dacă nu se mulțumesc cu cei 75 de cai – au 100cp pe Sport 1000R.


Admisiile de aer generoase, radiatorul supradimensionat sau aibox-ul Donaldson sunt standard pe primele două variante, “R” având componente preluate de pe X3, precum galeriile de evacuare, toba finală sau transmisia CVT. De altfel, toate vehiculele SSV Maverick (Trail, Sport sau X3) au motorul conectat la o transmisie fiabilă și silențioasă de tip CVT (cutie automată cu variație continuă) cu sistemul QRS (Quick Response System) ale cărei trepte P/R/N/H/L sunt optimizate pentru performanțe pe teren accidentat. Modelele Maverick Sport DPS au sistemul Dynamic Power Steering, modurile de pilotaj selectabile Sport sau ECO, precum și tracțiune 2WD / 4WD cu diferențial autoblocabil.


Moștenirea genelor SSV-ului Maverick
 X3 se poate distinge cu ușurință în designul lui Maverick Sport, de la luminile frontale cu LED (în echiparea DPS), până la cele de spate (tot cu LED) sau la zona de transportat diverse încărcături: forma grilajului de protecție, a farurilor, aripilor și liniile ascuțite sunt emblematice pentru aceste mașinării. Nu numai designul a fost atent studiat, ci și funcționalitatea, astfel încât întreținerea periodică să se facă cu ușurință și de proprietar. Cutia filtrului de aer, radiatorul, filtrul de ulei, bateria sau motorul sunt ușor accesibile.


SSV-ul off-road Maverick Sport se fabrică în trei scheme de culori diferite. Pe lângă cea de bază cu alb, există Can-Am Red și Sunburst Yellow (incluse în pachetul Sport DPS).