Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Campionatul European Motoball 2017 debut in acest week-end!
26 Iul

Campionatul European Motoball 2017 debut in acest week-end!

Publicat de: Motoboom

Campionatul European Motoball 2017 începe în această săptămână - in competitie sunt inscrise șase echipe care concurează pentru prestigiosul titlu.

Acest sport numit Motoball s-a născut în Franța în anii 1930, devenind extrem de popular în Europa de Est și Rusia iar din 1964, Campionatele Europene de Motoball au avut loc în fiecare an. Campioana actuala este Germania, care a câștigat anul trecut trofeul surclasand echipele din Rusia și Franța.

Regulile scrise de FIM sunt destul de simple: fiecare echipă are cinci jucători, fiecare cu motociclete (cu excepția portarului, care rămâne pe jos). Scopul este de a lovi mingea (care are o circumferinta de 120 cm) in poarta adversa, iar echipa cu cele mai multe goluri castiga. Jocul este împărțit în patru sferturi de 20 de minute, iar la jumătatea timpului regulamentar, echipele fac schimb de teren.

De remarcat de asemenea că motocicletele trebuie să aibă o capacitate cilindrică mai mare de 250 cmc, dar nu pot fi mai lungi de 2,20 metri și trebuie să aibă o greutate între 70 kg și 120 kg la gol - sunt permise si motoarele electrice in competitie.

Campionatul European Motoball 2017 se desfășoară în Camaret și Valreas în Franța, în perioada 27 iulie - 1 august - echipele participante fiind din Rusia, Olanda, Germania, Franța, Belarus respectiv Ucraina.