Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Buell revine pe piața moto cu un model adventure de 185 de cai putere
22 Feb

Buell revine pe piața moto cu un model adventure de 185 de cai putere

Publicat de: Motoboom

Buell își anunță revenirea în lumea moto cu planuri mărețe: 10 modele noi, printre care și unul pentru turism de aventură cu motor de 185 de cai putere și design îndrăzneț.

În timpul crizei financiare din 2008, cei de la Harley-Davidson - care dețineau la vremea respectivă compania ce poartă numele lui Erik Buell - au fost nevoiți să tragă acest brand pe o linie moartă. Reorganizată și cu Bill Melvin în calitate de CEO, Buell a reactivat site-ul și a anunțat că până în 2024 va scoate 10 modele noi. Un superbike care se bazează pe platforma de la EBR 1190RX este deja în lucru, cu modernizări va fi prezentat și nakedul EBR 1190SX, același motor cu doi cilindri în V la 72 de grade și cilindreea de 1190 cmc ce scoate 185 de cai la 10.600 rpm și are un cuplu maxim de 137,8 Nm la 8.200 rpm va fi montat și pe modelul “Super Touring” care va fi pus în vânzare în 2023.   

Acesta este numai începutul, gama va cuprinde modele tourer, cruiser, dirt, dual sport, superbike, pe lângă acest motor V-twin vom vedea și propulsoare de cilindree mică și medie. “Revenim cu motociclete performante, lucrate manual în Statele Unite, apoi ne vom extinde cu modele de cilindree mai mică pentru a putea concura cu alte branduri la nivel global”, spune Bill Melvin.

Drepturile de a folosi numele de Buell au fost achiziționate de Liquid Asset Partners (firma care administrează acum producția) numai pentru Statele Unite ale Americii, în Europa Buell este în continuare marcă înregistrată deținută de Harley-Davidson.


Sursa: Buell Motorcycle