Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Brixton 1200 – nume și aspect britanic, firmă austriacă, producție asiatică
24 Apr

Brixton 1200 – nume și aspect britanic, firmă austriacă, producție asiatică

Publicat de: Motoboom

KSR Group a pornit ca o afacere de familie inițiată de frații Christian and Michael Kirschenhofer și a ajuns să aibă 170 de angajați, peste 2300 de colaboratori în rețea și vândă 60.000 de vehicule pe an în 60 de state. Sediul este în Krems, Austria, deține 15 branduri, de la scutere și motociclete de capacitate cilindrică mică, până la ATV-uri, ambițiile fiind de a ajunge pe cât mai multe piețe după ce recent au achiziționat mărcile Malaguti și Lambretta.


În 2015, KSR Group a prezentat pentru prima dată brandul Brixton Motorcycles la EICMA, la standul unui producător de uleiuri, pentru a testa reacțiile publicului și ale presei de specialitate. Cum acestea au fost pozitive, în scurt timp a început producția în parteneriat cu firme din Asia, inițial cu motociclete de cilindreea de 125cmc, apoi și cu motoare de 250 și 500cmc. Sloganul lor este “Pe orice drum, atât timp cât este drumul tău”.


Anul trecut a fost prezentat la Salonul de la Milano un concept modern-clasic cu capacitatea de 1200cmc și doi cilindri în paralel ce are pretenția de a impune Brixton alături de numele mari din industria moto. Știrea momentului este că acest concept va intra în producție și că va fi lansat în toamnă, probabil tot la EICMA.


Cu toate că Brixton se mândrește cu modernul centru de design din Krems, acolo unde sunt concepute modelele, sursa de inspirație se vede clar că a constituit-o gama clasică de la Triumph, mai exact Bonneville T120 și Speed Twin. De la forma șeii, trecând pe liniile rezervorului și continuând cu partea frontală, asemănările sunt evidente și dau o senzație de deja vu. Rămâne de văzut și la ce preț va fi pus în vânzare acest Brixton, detaliu care s-ar putea să fie singurul punct forte.

 Sursa: Brixton Motorcycles