Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Britanicii pregatesc noul Triumph Speed Triple 2016
30 Iun

Britanicii pregatesc noul Triumph Speed Triple 2016

Publicat de: Motoboom

Zvonurile despre o noua versiune a celebrului model Triumph Speed Triple au aparut de ceva vreme pe Internet. Mai mult, prin luna februarie a acestui an a fost publicata si prima poza spion cu noua motocicleta naked a britanicilor. Zilele acestea, noul naked Triumph a fost surprins din nou la teste de catre jurnalistii britanici, ceea ce ne sugereaza ca momentul lansarii oficiale se apropie.


Chiar daca nu poate concura, deocamdata, cu super-naked-urile de 180 cp, dezvoltate de Aprilia, BMW sau KTM, sa nu uitam ca Triumph Speed Triple a fost prima motocicleta care a definit acest segment de piata in urma cu mai bine de doua decenii. Astfel, daca Speed Triple nu este cel mai puternic naked de pe piata, cu siguranta este unul dintre cele mai bune, daca nu chiar cel mai bun, super-naked din lume.


Noutatile aduse de versiunea 2016 nu sunt foarte spectaculoase in ceea ce priveste design-ul, insa pe partea tehnica motocicleta vine cu o serie de imbunatatiri evidente. Surse neoficiale sustin ca motorul revizuit va dezvolta o putere in jurul valorii de 140 cp, in timp ce partea electronica este completata cu functia de control a tractiunii, mai multe moduri selectabile de condus si acceleratie ride-by-wire, la fel ca si in cazul noilor versiuni Tiger 800 lansate in acest an.


Ca si pana acum, Triumph Speed Triple 2016 va fi disponibila in doua versiuni: varianta standard si varianta imbunatatita R. Aceasta din urma este echipata cu o serie de componente premium fabricate de liderii din industrie: suspensii Ohlins, frane Brembo, anvelope Pirelli, etc. Speed Triple este unul dintre cele mai emblematice modele din gama Triumph, fiind cea mai pura motocicleta din segmentul sport-naked.


Se pare ca britanicii vor pune din nou accent pe modelele de baza Triumph, precum Bonneville, Tiger Explorer sau Speed Triple, dupa ce in ultimii ani acestea au fost putin neglijate, fiind lansate modele noi precum Tiger 800, Thunderbird sau Trophy. Noua abordare a constructorului vine dupa ce managerul Simon Warburton, care a condus compania din 2006, a plecat in toamna anului trecut la Royal Enfield. Astfel, in 2016 ne putem astepta la versiuni noi pentru modelele Bonneville, Tiger Explorer 1200 si Speed Triple.