Favorite Wish List 0 Cosul meu

Bord cu ecran TFT de la Bosch pentru motociclete

heading_title

Producătorul Bosch a creat un bord cu ecran TFT dedicat motocicletelor. Afișajul acestuia se poate programa după preferință și va fi instalat în 2021 pe modele de la BMW, Ducati și Kawasaki.

Este vorba despre platforma mySpin, o soluție tehnică ce a fost implementată pe autoturismele din segmentul premium începând cu 2014 și acum e optimizată și pentru motociclete. Cu ajutorul ei, pilotul transferă și integrează conținutul telefonului pe bord, într-un mod simplificat, pentru a fi folosite aplicațiile de pe acesta (navigație, telefonie, mesaje, muzică, etc). Navigația prin meniu și accesarea funcțiilor se face prin rotițe și butoane de pe ghidon.

Având o diagonală de 10,25 inch, ecranul e destul de lat pentru a fi împărțit în două ferestre cu conținut diferit, de exemplu, una pentru a observa funcțiile motocicletei (turație, viteză, treaptă, etc) și alta pentru navigație sau mesaje de avertizare din trafic. Utilizatorul decide ce conținut dorește să vadă.

MySPIN permite conectarea prin WLAN, Bluetooth sau USB și integrează o mare varietate de aplicații specifice motocicletelor. Se pot programa călătorii, căuta restaurante și locuri de cazare, accesa posturi de radio digitale, sau prin conectivitatea cloud mySpin pilotul poate selecta informațiile personalizate.

Noul ecran TFT de la Bosch va echipa pentru început BMW R 1250 RT 2021, dar va fi și pe noua Ducati Multistrada V4 într-o versiune mai mică, cu ecran de 6,5 inch, fără posibilitate de a afișa două ferestre în același timp. Urmează să fie implementet și pe anumite modele de la Kawasaki, iar producătorii decid asupra disponibilității aplicațiilor și a domeniului lor de aplicare și pot adăuga funcții și aplicații noi în orice moment.


Sursa: Bosch