Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Bobber-ul electric Veitis intră în producție în 2019
07 Dec

Bobber-ul electric Veitis intră în producție în 2019

Publicat de: Motoboom

Veitis este o companie britanică, fondată de Steve Smith, care își propune ca anul viitor să vină pe piață cu un bobber electric exclusivist. Smith declară că ideea a plecat după ce a cumpărat o motocicletă BSA Bantam fabricată în 1953, i-a dat jos motorul original și a început cercetările și testele cu motoare electrice. A dorit o motocicletă care să fie transportată cu yahtul personal în toată lumea, iar când acostează să exploreze cu ea zonele respective. Odată realizat proiectul, i s-a părut o minunată oportunitate de afacere.


“Am început cu motocicleta pe benzină BSA Bantam acum trei ani și jumătate”, spune Smith. “De fiecare dată când o urcam la bordul yahtului trebuia să golesc benzina din rezervor și să o învelesc bine pentru a nu curge uleiul din ea pe punte. Așa mi-a venit ideea cu motorul electric, am mai cumpărat un cadru identic Bantam și un motor electric pentru primul prototip. Toate au mers bine și după ce am pus fotografii pe o rețea de socializare foarte mulți m-au întrebat de unde pot cumpăra așa ceva. Apoi, lucrurile au mers în cascadă”.


A fost conceput un nou cadru din țevi de oțel Reynolds 631 de către Metal Malarkey – o fabrică din Shropshire – și au montat baterii Panasonic 18x650, motorul având o putere de 11kW. Se intenționează ca în primul an să se fabrice 50 de unități, mulți dintre cei care dețin mașini Tesla arătându-și interesul. Viteza maximă este de 120km/h și are o autonomie de aproximativ 160km.


Primele exemplare vor fi gata de anul nou. Prețul unui Veitis eV-twin? 40.000 de lire sterline (cca 45.000 euro).