Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
BMW și KTM vor lipsi de la Intermot și EICMA
08 Apr

BMW și KTM vor lipsi de la Intermot și EICMA

Publicat de: Motoboom

Cu toate că mai sunt multe luni până în toamnă, atunci când vor avea loc cele mai importante saloane moto, unii dintre cei mai importanți producători au anunțat că nu vor lua parte la acestea. În mod evident, motivele sunt dictate de pandemia de coronavirus peste care industria nu poate trece prea ușor.


Tonul l-au dat cei de la BMW Motorrad, bavarezii anunțând printr-un scurt comunicat de presă că au decis să își anuleze prezența la Intermot și EICMA 2020. Premierele mondiale ale modelelor prevăzute să apară în 2021 și care erau prevăzute să fie dezvelite la aceste două saloane vor fi prezentate online, pe site-ul oficial și pe canalele de socializare.


La numai 24 de ore de la anunțul celor de la BMW a urmat și comunicatul celui mai mare producător european de motociclete, KTM: constructorul din Mattighofen va lipsi și el în toamnă de la Köln și de la Milano. „Având în vedere relativa nesiguranță și restricțiile privind întrunirile publice în vigoare în cele mai multe țări, e dificilă planificarea prezenței la saloanele internaționale. Succesul acestor evenimente e dat de prezența miilor de vizitatori reuniți în spații închise pe perioade de zile sau săptămâni. Pentru aceste motive, KTM AG consideră absența de la aceste evenimente un mod de a contribui la o revenire sigură și normală la activitate. Expozițiile sunt pietre de hotar în sectorul moto, dar văzând situația globală, sănătatea personalului nostru și a clienților sunt priorități absolute”, a declarat Hubert Trunkenpolz, CEO KTM AG.


Nici mărcile subsidiare KTM, adică Husqvarna și GasGas, nu vor fi văzute la aceste evenimente. Un model foarte așteptat de fanii categoriei adventure, Husqvarna Norden 901, ar fi trebuit să fie prezentat în varianta finală, cu specificații tehnice și detalii despre preț. Sunt toate șansele ca și acesta să își aibă premiera mondială tot în mediul online.